23948sdkhjf

3D-scanner skal få øje på sygdomme

Når folk går til øjenlægen med synsproblemer er det ofte for sent af behandle sygdommen. Det vil iværksætterfirmaet Octlight gøre noget ved. Det skriver sciodtu.dk.

De sidder i forskerparken Scion DTU i Hørsholm og har siden 2014 arbejdet på en avanceret 3D-scanner til øjet. De har netop fået en bevilling på 2,3 mio. kr. fra Markedsmodningsfonden til at udvikle øjenscanneren.

Octlight har ifølge firmaets egen hjemmeside udviklet en lyskildeteknologi, som gør det muligt at tage et 3D-billede af øjet. Firmaet er i færd med at udvikle en beta prototype.

Ud til optikerne
Planen for øjenscanneren er, at den skal sælges til firmaer, som kan indbygge den i deres løsninger til øjenlæger og optikere. Den skal altså blive en del af de allerede eksisterende løsninger.

Thor Ansbæk, som er CEO i Octlight, mener, at det ville kunne fange mange flere øjensygdomme, før det er for sent, hvis scanneren kommer ud til optikere.

- Når du går til optikeren og skal have briller, bliver mange spurgt, om de vil have et helbredstjek. De scannere, der er hos optikere nu, er bare så dårlige, at den ikke fanger sygdomme, medmindre de er meget fremskredne. Visionen fra vores side er derfor, at optikere bruger vores scanner og opdager sygdommene meget tidligere, end hvis folk først opdager den hos øjenlægen, siger han til sciondtu.dk. 

Adgang til mikrofabrikation-udstyr
Octlight har været i forskerparken Scion DTU siden 2015. De kom oprindeligt fra DTU på den anden side af vejen, og derfor var det et naturligt skridt at flytte i forskerparken. Det var dog endnu vigtigere for den specialiserede virksomhed, at de kunne få adgang til avanceret udstyr.

- Vi arbejder med mikrofabrikation, så vi havde brug for adgang til sådan nogle faciliteter. Det kunne vi få her, hvilket er unikt – det ville måske koste 50 millioner selv at lave sådan et værksted, så at vi kan leje os ind i det er afgørende, siger Thor Ansbæk.

Octlight regner med at komme på markedet i 2019, og er lige nu ude i en kapitalrunde.

Bedre behandling af øjensygdomme 
Formålet er at teste og tilpasse en nyudviklet behandlingsmetode af øjensygdomme, der skal øge præcisionen i opmåling af øjets biometri. 

Projektholder: Octlight ApS

Placering (Kommune): Lyngby-Taarbæk

Projektholders forventede jobeffekt (efter 5 år): 7

Samlet budget: 5,2 mio. kr.

Maerkedsmodningsfondens medfinansiering: 2,3 mio. kr.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078