23948sdkhjf

Terma indgår aftale om mere F-35-produktion

Terma har netop underskrevet en hensigtserklæring, et såkaldt memorandum of understanding (MOU), med amerikanske Marvin Engineering om muligheden for yderligere komponentproduktion til kampflyet F-35.

Med hensigtserklæringen giver Marvin Engineering det danske teknologifirma mulighed for at fortsætte produktion af komponenter til F-35 ud over de nuværende Low Rate Initial Production (LRIP) parti 9 og 10, forudsat Terma fortsat er best-value kilde hertil.

- Aftalen, som vi underskriver i dag, er et stærkt vidnesbyrd om Termas nuværende og fremtidige position i F-35-programmet, og det viser, hvordan samarbejde kan gavne Terma, dansk industri, og F-35-programmet som helhed. Terma har etableret en stærk pålidelig teknologibase for vores fremtidige engagement i F-35-programmet ud over LRIP parti 11. siger Termas topchef, Jens Maaløe.

Tilbage i 2003 indgik Terma en indledende MOPU med Marvin Engineering om produktion af luft til jord pyloner for alle tre modeller af F35-kampflyet.

Terma har for øjeblikket otte forskellige produktionsprogrammer med avancerede kompositkomponenter og elektronik på F-35-flyene. 

Selskabet har arbejdet på kampfly-programmet siden 2002, hvor Danmark tilsluttede sig F-35-programmet som partnerland.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093