23948sdkhjf

Mekoprint klar med højautomatiseret minifabrik

Nordjyderne kan nu lave finmekaniske komponenter døgnet rundt
Med to nye fem-aksede fræsemaskiner med robot til palettehåndtering udvider nordjyske Mekoprint sine kompetencer som leverandør af finmekaniske metalkomponenter.

Mekoprint Chemigraphics har gennem mange år leveret finmekaniske metalkomponenter baseret på ætse-, stanse- og bukketeknologi, og det bliver nu suppleret med yderligere fræseteknologi: To Micron femaksede mikrofræsemaskiner fra Masentia med tilførende Kuka-robot er opstillet i et klimastyret rum, hvor temperaturen kontrolleres indenfor +/- 1 grad celcius.

- Vi har hermed et effektivt setup, der giver os mulighed for at producere komponenter 24 timer syv dage om ugen, siger design and development manager Bjørn Mølbach Krogh.

- Vi har skabt en minifabrik i fabrikken, som også skal inspirere til yderligere automatisering i vores eksisterende fabrik og således virke som katalysator af automatisering generelt. For automatisering er nødvendigt for ikke bare at opretholde men i særdeleshed øge konkurrencedygtigheden. Vi får nu mulighed for at producere en kombination af høj- og lavvolumen i samme produktionscelle, tilføjer han.

Maskinerne er udført med køling i spindler, lineærmotorer, emulsion og maskinkrop. Kombineret med placering i klimarum muliggør det produktion af meget præcise emner i et højt mix af materialer som aluminium og titanium samt avancerede plast- og ståltyper.

Automatiseringerne og robottens indtog på minifabrikken betyder ikke overflødiggørelse af medarbejdere. Tværtimod.

- Vi forventer, at det nye setup vil beskæftige tre mand fremover, og vi søger faktisk en ny programmør netop til dette anlæg, siger Bjørn Mølbach Krogh.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062