23948sdkhjf

Danske robotudvikler etablerer sig i Asien

Blue Ocean Robotics etablerer joint venture-kontor i Singapore

Blue Ocean Robotics åbner ny afdeling. Denne gang et joint-venture kontor for Sydøstasien, Blue Ocean Robotics SEA, som får base Singapore. Det oplyser den danske robotudvikler i en pressemeddelelse. 

Fra Singapore retter den nye afdeling blikket mod de omkringliggende lande i Sydøstasien. 

Etableringen er hjulpet godt på jeg af den lokale regerings nye initiativ målrettet opskalering på robotområdet, der har fået øremærket 330 mio. dollars (2 mia. kr.) frem til 2019.

- Vi har oplevet stor interesse i vores Robi-X partnerskab (program for udviklingspartnerskaber med markedsledende partnere, red.) fra både private og offentlige partnere i Sydøstasien. Derudover finder vi det interessant, at Singapores regering finansierer vækstprogrammer, der vil øge udvikling og efterspørgsel efter robotter de kommende år. Derfor er vores mission i Singapore og Sydøstasien først og fremmest at gå sammen med nye partnere fra forskellige markeder og sammen designe, udvikle og kommercialiserer en række nye generationer robotter, som med tiden vil resultere i en portefølje af spin-out selskaber placeret i Singapores tech-miljø samt være en stejl vækstkurve til gavn for regionen og vores forretning, skriver Claus Risager, Rune K. Larsen and John Erland Østergaard, direktører og partnere i Blue Ocean Robotics Group. 

Tættere på Kina 
For Blue Ocean Robotics skal afdelingen også være en ny vej til kunder og partnere i Kina.

- Asien har en stor gruppe investorer, som er på udkig efter nye vækstbrancher. Det er afgørende for disse investorer, at teknologien er blevet bekræftet af slutbrugerne for at løse behovet for skalerbarhed på markedet. Ved at samle alle parter i udviklingsprocessen, kan vi bidrage til bedre produktivitet og arbejdsmiljø for både brugere og arbejdere   - inden for sundhedsområder, uddannelse, produktion, landbrug, byggeri, offshore og logistik, siger Peter Tan, CEO og partner i Blue Ocean Robotics SEA.

Peter Tan har 30 års erfaring med ledelse og drift inden for automatisering og robotter.

Afdelingens anden partner er C.L. Goh, der er er stifter af testudstyrs og automatiseringsfirmaet MMI Systems.

Desuden får Chee Bin Tay, medstifter af AI4U, også en direktørpost i Blue Ocean Robotics SEA.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.096