23948sdkhjf

Teknologi fyrer op under Hwams salg i udlandet

Specialudviklet teknologi i deres brændeovne skal være med til at øge brændeovnsproducentens salg

Den østjyske brændeovnsproducent Hwam har fået stor opmærksomhed for som de første i verden at have udviklet et system, hvor deres brændeovne kan styres fra en app på en mobiltelefon eller tablet. Med udgangspunkt i det nye system skruer firmaet i Hørning nu op for indsatsen i de 20 lande, hvor de sælger brændeovne.

- Vi er for nylig gået ind på det russiske marked, og her har vi 14 forhandlere. I Storbritannien har vi tidligere haft en importør til at stå for salget. Men for at få bedre relationer til de omkring 100 forhandlere og give dem mere viden om vores nye generation af brændeovne, står vi nu selv for salget, siger administrerende direktør i Hwam, Stefan Hvam Pedersen, og tilføjer, at firmaet er ved at få godkendt en brændeovns-serie i USA. 

Har brugt mange millioner på smart teknologi
Samtidig med de mange initiativer på eksportmarkederne har den familieejede virksomhed valgt at ændre navnet på den nye generation af brændeovne fra IHS (Intelligent Heat System) til SmartBrændeovn eller på engelsk SmartStove.

- Vi har brugt et tocifret millionbeløb på teknologien. Men om få år forventer vi, at langt de fleste vælger brændeovne, som kan styres fra mobiltelefonen. I øjeblikket er omkring hver fjerde af de brændeovne, vi sælger, en SmartBrændeovn, men salget er markant stigende, siger Stefan Hvam Pedersen.   

Med systemet kan brugeren vælge en bestemt temperatur, der kommer automatisk besked ved mangel på brænde, og stiger temperaturen bremser en elektronisk regulering af luftstrømmen varmen.

Teknologien er udviklet sammen med Danmarks Tekniske Universitet (DTU), og sidste år vandt Hwam Dansk Industris digitaliseringspris ”DI Prisen” for deres smarte brændeovne.

Teknologien skal fyre op under salget
Virksomheden har en årlig omsætning på et trecifret millionbeløb og sælger i øjeblikket omkring 15.000 brændeovne om året. Omkring 85 procent af dem eksporteres og forventningen er, at de smarte brændeovne kommer til at fyre op under salget. 

Det er i Danmark og i Frankrig, at efterspørgslen på de smarte brændeovne indtil nu har været størst.

Derudover er Hwams hovedmarkeder Tyskland og Storbritannien. For at styrke indsatsen yderligere har virksomheden købt brændeovnsproducenten Dan Skan, der årligt sælger omkring 2.000 brændeovne primært i Tyskland. Hwam stod i forvejen for selve produktionen af Dan Skan-brændeovnene som også sælges med den nye SmartBrændeovn-teknologi.

Produktionen sker fra fabrikken i Hørning. Her er 75 medarbejdere ansat.

Læs mere om: HWAM
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078