23948sdkhjf

Philips opgiver dansk medico-satsning

Selskabet Biocell er nu ikke længere en selvstændig enhed i den hollandske elektronikgigant.

Philips overtog Biocell i 2014 og fik dermed adgang til virksomhedens Ocelloscope-teknologi, som er en måleteknologi, der kan måle celle- og bakterievækst i blod- eller urinprøver. Siden har selskabet dog tabt adskillige millioner, og det tager man nu konsekvensen af, skriver Finans.dk.

Det sker dels ved at stoppe udviklingen af den overordnede Ocelloscope-platform og dels ved at frasælge teknologi til den nystiftede virksomhed Biosense Solutions. Bag den står to tidligere ansatte hos Biocell; Tom Olesen og Erik Spillum.

- Det går dels ud på at videreføre og sælge Ocelloscope til forskningsbrug, ligesom man hidtil har gjort, og dels til en række projekter, som vi laver inden for farma og fødevarer i forhold til procesoptimeringer. Derudover kigger vi også på mulighederne for anvendelse inden for mere specifikke sygdomsområder, siger Tom Olesen til Finans.dk.

Det er dog ikke hele Biocell, som Philips lukker ned for. Elektronikgiganten har valgt at videreføre ”specifikke indikationer”, som bliver integreret i koncernens enhed for håndholdt diagnostik.

Originalartikel: http://finans.dk/protected/erhverv/ECE9804441/philips-opsluger-dansk-opkoeb-efter-massivt-underskud/?ctxref=forside

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079