23948sdkhjf

Teknologisk topmøde på DTU

Se nærmere på nye teknologier og debater vores digitale fremtid på High Tech Summit den 20. og 21. september

Den 20.-21.september byder DTU indenfor til Danmarks største universitetsdrevne teknologitopmøde, hvor man debatterer og tester ti af de mest fremtrædende digitale trends inden for blandt andet Internet of Things, big data, avancerede materialeteknologier og industri 4.0.

Under det to dage lange ’High Tech Summit’ vil 55 udstillere fra dansk erhvervsliv på et fuldt besat udstillingsareal og over 200 startups fra mere end 40 forskellige lande mødes med topforskere, studerende, iværksættere, udviklere og investorer. Det forventes, at op mod 3.000 besøger topmødet, hvor man bl.a. vil diskutere, hvordan man kan bruge teknologierne i fremtiden, hvilke etiske overvejelser, der er ved at introducere nye teknologier, og om man kan overlade beslutninger til algoritmer.

- Hvis vi er for konservative og ikke tænker spændende nok, bliver vi hængende i simple fremskrivninger af det, vi ved i dag. Omvendt - hvis man er radikal og taler om science fiction, er der ingen, som tror på en. Man skal finde en passende mellemvej. Det vil vi gerne italesætte på High Tech Summit, siger professor og vicedirektør på DTU Compute Jan Madsen, der er en af initiativtagerne bag topmødet.

Stærkere samarbejde med erhvervslivet
Målet med High Tech Summit er at styrke samarbejdet mellem erhvervsliv, forskning og uddannelse inden for centrale teknologifelter og forretningsområder. Ifølge Jan Madsen er det nemlig slut med at sidde alene og opfinde noget stort som i gamle dage. Nu kræver det en bred samarbejdsflade at få det helt store gennembrud: 

- Teknologien rykker hurtigt nu. Men kan vi følge med? Vi har brug for nogle, der går på tværs og ser muligheder, og ikke mindst nogle, der forstår at udnytte konvergens mellem teknologierne. Det er de virksomheder, der bliver toneangivende. Det er ikke en løsning at lukke øjnene for udviklingen. Vi bliver nødt til hele tiden at følge med og prøve at påvirke den.

Keynote-speakers og workshops
Uddannelses- og forskningsminister Søren Pind åbner topmødet sammen med DTU-rektor Anders Bjarklev og formand for Polyteknisk Forening Mette Bybjerg Brock.

Blandt oplægsholderne er en række keynote-speakers fra bl.a. Microsoft, IBM, KMD, Siemens, Intel, Region Hovedstaden og SingularityU Denmark.

Derudover deltager formand for erhvervsudvalget Morten Bødskov samt repræsentanter fra over 15 DTU-institutter og andre universiteter. Dertil kommer Venture Cups verdensmesterskab i studenter-startups, Stardust DemoDay, DTU Skylab startup-event, workshops, studenter-matchmaking, prisuddelinger, konkurrencer, hackathons samt besøg på DTU’s institutter.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156