23948sdkhjf

Kongsberg fusionerer forsvaret

En samlet forsvarsdivision, Kongsberg Defence & Aerospace, skal sikre koncernens position på forsvarsmarkedet

Kongsberg fusionerer sine to forsvarsområder i et nyt, Kongsberg Defence & Aerospace. Den nye division bliver en realitet fra 1. oktober i år. Det oplyser den norske koncern i en pressemeddelelse.

- vores stærke position inden for forsvar er blevet bekræftet over tid, og vi står med betragtelige muligheder i forsvarsmarkedet samtidig med, at vi oplever øget konkurrence.

Ved at fusionere vores to forsvarsfelter sikrere vi os en mere effektiv og koordineret udnyttelser af vores fælles ressourcer, både inden for salg og marketing, og inden for produktudvikling og produktion, siger Geir Håøy, President og CEO i Kongsberg.

Kongsberg Protech Systems havde en omsætninge på 2,1 mia. norske kroner i 2016, mens Kongsberg Defence Systems’ omsætning var på 4,3 mia. norske kroner.

Førstnævnte bliver efter fusionen en division af Kongsberg Defence Systems på linje med forretningsgrenens eksisterende fem divisioner. 

Eirik Lie, den nuværende president i Kongsberg Defence Systems, bliver president I Kongsberg Defence & Aerospace. 

Efter fusionen vil der med Kongsbergs ord blive foretaget kapacitetsjusteringer og effektiviseringer med en ventet omkostningsreduktion på 100 mio. norske kroner årligt fra 2018.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093