23948sdkhjf

Danske firma med i udviklingen af ny smartphone

Kinesisk udvikler henter dansk design-ekspertise for at sikre smartphone succes i Japan. Nyt projekt i tankerne

Dansk IngeniørService (DIS) har i samarbejde med den kinesiske udviklingsvirksomhed Toro-Tech udviklet en flip smartphone samt to koncepter for en transportabel smartprojektor

Toro-Tech kontaktede DIS og bad dem deltage i idé- og konceptudviklingen samt designfasen af en moderne smartphone, der skulle kunne klappes sammen. Flip-smartphonen er tiltænkt det japanske marked, mere specifikt til mænd og kvinder i alderen 50+.

- Vi kontaktede DIS, da vi havde brug for en innovativ og kreativ tilgang til koncept- og designudviklingen, der gerne skulle være anderledes end den måde, vi normalt tænker design på i Kina. DIS har en tydelig skandinavisk designstil på deres industrielle designs, hvilket var et stort plus, når vi nu skulle designe en smartphone til det japanske marked. Japanerne er især glade for det skandinaviske udtryk, forklarer Thomas Cheng, CEO og grundlægger af Toro-Tech.

Søger en ny designløsning
Bag designet af flip smartphonen står DIS-konsulent Mazyar Abolfazlian, som er uddannet arkitekt og industriel designer.

- I arbejdet med at udvikle flip smartphonen til Toro-Tech har jeg integreret en ren og enkel stil, der ses i produktets organiske, tidløse og minimalistiske udtryk. DIS og jeg har prøvet at udfordre de eksisterende konventioner og skabe et nyt produktdesign og en ny designløsning, der kan udfordre Toro-Tech og deres kunder og frembringe et produkt, der er elegant, intuitivt og eksklusivt, forklarer Mazyar Abolfazlian.

Smartphonen er allerede blevet introduceret på det japanske marked. Det skete ved en stor launch event, som er blandt de største i Japan for elektroniske produkter.  

Nyt samarbejde om transportabel projektor
Toro-Tech har efterfølgende også inkluderet DIS i samarbejdet om udviklingen af en transportabel smartprojektor, som Toro-Tech udvikler for en stor japansk elektronikvirksomhed.

- DIS skaber stor værdi for en kinesisk virksomhed som Toro-Tech. DIS’ kreative tilgang og deres hurtige, effektive arbejdsproces er unik. Jeg tænker, at det ikke er sidste gang, vi samarbejder om et elektronisk udviklingsprojekt, da vi har et godt samarbejde og supplerer hinanden godt, fortæller Thomas Cheng.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094