23948sdkhjf

Storordre til Garia: Flere ansatte og ny produktionslinje er på vej

Elbil-produktionen i Viborg er mere fordoblet på et år

Garias elbilproduktion har haft en omtumlet tilværelse. Først var produktionen outsourcet til den finske virksomhed Valmet og efterfølgende til JP Group i Viborg, hvor Garia i dag spiller en større rolle i forbindelse planlægning af produktionen.

Elkøretøjerne fra Garia er for alvor ved at få sit kommercielle gennembrud. Senest med en stor ordre til den svenske afdeling af Postnord, hvor en treårig aftale efter planen skal sende de første Postnord-elbiler ud på de svenske veje inden nytår.

Derfor har produktionen i Viborg nu brug for nye produktionsmedarbejdere.

- Vi søger folk til en produktionsforøgelse, og der bliver samtidig et andet setup i produktionen. I dag bliver alle typer biler lavet i den samme hal. Det bliver ændret, så Utility-modellen, som er varianten til Postnord, bliver produceret i vores nuværende store hal, mens vi laver et nyt produktionsområde til de resterende golfvognsvarianter, siger Jens Olesen, fabrikschef, Garia,

I øjeblikket er der 15 ansatte på fabrikken, men som hæves til 24 i den kommende periode for at håndtere den vækst, som ordren til Postnord skaber.

Fra 800 til 1.700 biler
I det første år hos JP Group blev der produceret cirka 800 biler. Til næste år vil der samlet komme omkring 1.700 biler ud af montagehallerne i Viborg og hos datterselskabet i USA, hvor cirka 25 procent af bilerne bliver samlet.

- Det er utroligt spændende at være med til at styre produktionen. Vi er et lille firma, der pludselig er blevet større. Jeg har været i virksomheden i mange år, og jeg har haft utroligt mange kasketter på gennem tiden, og det har båret en masse spændende opgaver med, siger Jens Olesen, der startede hos Garia for otte år siden som eftermarkeds-servicemedarbejder.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078