23948sdkhjf

Ordre på 100 satellitplatforme til Aalborg

Gomspace indgår aftale, der kan indbringe 93 millioner

GomSpace har netop underskrevet en rammeaftale med Aistech, en rumfartsvirksomhed i Barcelona, om levering af op til 100 nanosatellitplatforme til en værdi af op mod 12,5 mio. euro (93 mio. kr.)

Som en del af aftalen ønsker Aistech at indkøbe nanosatellit standardplatforme af forskellig størrelse, der skal bruges til opbygningen af en planlagt konstellation af multifunktions-nanosatellitter frem mod 2022.

Aftalen indebærer, at GomSpace kan levere større batches af platforme på én gang, hvoraf Aistech med underskriften i dag har placeret en delordre på 500.000 euro (3,72 mio. kr. til levering i løbet af første kvartal 2018.

Tidligere køb ud i rummet næste år
Aistech har i forvejen indgået en aftale med GomSpace tilbage i oktober 2016 om levering af en satellitplatform, der på nuværende tidspunkt er fuldt integreret og klar til de sidste funktions- og miljøtest. Der er allerede indgået aftale om opsendelsen af denne første satellit, som forventes at ske i første kvartal 2018.

- Vi er meget glade for fortsat at kunne bidrage til AISTECHs forretning i den her nye fase, hvor de gør klar til at opsende deres satellitkonstellation. Vores vækst og udvidelse på personalesiden og ikke mindst flytningen til endnu større produktionsfaciliteter spiller en afgørende rolle, nu hvor vi skal i gang med at serieproducere ordren til Aistech, siger Niels Buus, CEO i GomSpace.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.126