23948sdkhjf

Millioner til fynske droner

Odense Kommune har besluttet at støtte det fynske dronesamarbejde UAS Denmark med 20 millioner

De 20 mio. kr. bliver fordel med 5 mio. kr. om året frem mod 2021. Samtidig bliver UAS Denmark en del af Udvikling Fyn, hvorigennem man vil forsøge at knytte droneklyngen tættere til robotklyngen Odense Robotics. Det skriver Fyens.dk.

Målet er naturligvis at skabe nye virksomheder og arbejdspladser på Fyn. Indtil videre er der kun otte virksomheder med tilknytning til UAS Denmark, og testcentret ved HCA Airport i Beldringe. Hele 150 virksomheder er dog en del af netværket.

Men potentialet er langt større, og en rapport analyseinstituttet Oxford Research har vurderet, at droneindustrien i Danmark i 2035 kan skabe 8.500 job.

 - Vi er først lige begyndt, og når vi bliver en del af Udvikling Fyn, vil teknologifællesskabet med Odense Robotics danne et unikt grundlag for at udvikle droneklyngen yderligere. Første konkrete aktivitet ligger allerede på tegnebrættet. I 2018 planlægger vi at etablere en drone start-up hub med base i dronecentret i HCA Airport, der får store ligheder med Odense Robotics Start-up Hub, siger Michael Larsen, kommerciel chef i UAS Denmark, til Fyens.dk.

Originalartikel: http://www.fyens.dk/erhverv/Kommunen-stoetter-20-millioner-til-droner-som-skal-laere-af-robotter/artikel/3193418

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093