23948sdkhjf

Terma gearer op med 600 millioners investering i Grenaa

Med indvielsen af teknologifirmaets anden af tre udvidelser på fabrikken i Grenaa følger løbende ansættelser. Forventningen er 500 ansatte om fire år

Terma investerer stor i fabrikken i Grenaa for at være klar til den store produktion af F-35 kampfly. 600 mio. kr. bruger firmaet ifølge JP Aarhus på nyt maskineri, optimeringer og naturligvis den store udbygning. 

Torsdag blev den anden af tre fabriksudvidelser i byen officielt indviet med snoreklip fra direktør Jørgen Lauridsen, koncerndirektør Per Thiesen og Norddjurs borgmester Jan Petersen. 

Når F35-produktionen i 2021 når fuld skala med cirka 150 fly om året vil der være næste 500 ansatte, 130-150 flere end nu:

- Vi skal i gennemsnit ansætte 30 timelønnede og to funktionærer pr. år. Vi ender på omkring 450-500 medarbejdere afhængigt af, hvor mange fly, vi skal levere til. Og der kan godt blive tale om flere end de 3.500 (F-35 fly), siger Jørgen Laursen, direktør Terma Grenaa, til JP Aarhus.

Udbygning og investeringer
Siden oktober 2015 har Termas bygget om og til på fabrikken. Optimeringer betyder fx, at den interne transportafstand er reduceret med 50 procent. 

En ny 4.000 m2 fabriksbygning rummet bonding-værksted, hvor de rå kulfibermaterialer bliver skåret til, lagt i værktøjer ved hjælp af laserpositioneringsudstyr og gjort klar til en af tre autoklaver. Af kvalitetshensyn bliver alle dele efterfølgende scannet i en nyindkøbt fem-akset ultralydsscanner. Der er også etableret et nyt stort opbevaringsområde til værktøj samt automatisk frysehus til opbevaring af materialer.

Den tredje og sidste fase af den omfattende udbygning starter næste år og omfatter blandt andet en ny kantine og omklædningsrum.

Ydermere er produktionskapaciteten til flykomponenter fordoblet med køb af nye maskincentret og høj-præcisions måleudstyr.

Terma har arbejdet sammen med Lockheed Martin Aeronautics Company og General Dynamics om produktion til F-35 kampflyene i mange år. Derudover samarbejder det danske teknologiselskab også med Northrop Grumman Corporation, BAE Systems, Marvin Engineering Company, og UTC Aerospace Systems om produktion af dele til f-35 programmet.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062