23948sdkhjf

Samarbejde skal få BAE-medarbejdere i nye job

Hjælpe til de 163 medarbejdere, som mister jobbet hos BAE Systems i Nørresundby. Fokus på muligheden for at de fyrede kan etablere egen virksomhed

Den engelske forsvarsproducent BAE Systems meddelte i september, at afdelingen i Nørresundby lukker og de ansatte mister jobbet.

Læs mere:BAE lukker og fyrer 160 i Aalborg

Forhandlingerne mellem ledelse og de 163 medarbejdere er nu afsluttet. Derfor er der nu mulighed for at gå i gang med en samlet plan for medarbejderne, når deres ansættelser ophører. 

Torsdag den 12. oktober var der så møde med repræsentanter fra BAE Systems i Nørresundby, Jobcenter Aalborg, forskerparken Novi og BusinessAalborg. Det skriver Aalborg Kommune i en pressemeddelelse.

- Vi har allerede modtaget over 20 henvendelser fra interesserede virksomheder, der er på jagt efter nye medarbejdere. Der er mangel på folk i den nordjyske IKT-branche, så især gruppen på 80 softwareingeniører er ombejlede, siger erhvervschef i BusinessAalborg, Tonny S. Thorup. 

Mulighed for at etablere egen virksomhed
Allerede fredag blev der etableret en lukket Facebook-gruppe for medarbejderne, hvor virksomheder kan byde ind med job. Herefter vil der blive udarbejdet en mere omfattende og konkret plan for alt fra tilbud om jobsøgning og uddannelsestilbud til konkret matching med virksomheder.

Planen vil blive igangsat i forskellige tempi, da medarbejderne stopper på virksomheden i fire bølger fra november og frem til sommeren 2018.

Der vil imidlertid også være fokus på muligheden for, at flere kan benytte sig af muligheden for at etablere egen virksomhed.

- Erfaringsmæssigt er der mange iværksætterspirer inden for IT-området, og det er meget oplagt, at vi forsøger at inspirere til at starte nye virksomheder op. Det er mennesker med enorm viden, bl.a. inden for datahåndtering og -sikkerhed. Der er ikke ret meget, som er mere oppe i tiden end det. Så fra Novis side vil vi sammen med Borean Innovation og BusinessAalborg stille op med nogle iværksættertilbud som en del af den samlede plan, siger Henrik Lundum, direktør i Novi, en forskerpark og virksomhedshotel i Aalborg. 

Næste skridt i processen bliver, udover den løbende formidling af henvendelser om job fra virksomheder, et møde for samtlige medarbejdere på virksomheden den 3. november. 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093