23948sdkhjf

Forsvarsfirma fyrer alle ansatte

Arbejdet med at finde en køber til konkursramte Falck Schmidt Defence Systems fortsætter. Weekenden bød ellers på opsigelse til de 75 medarbejdere

Falck Schmidt Defence Systems afskediger alle 75 ansatte. Det skriver TV2 Fyn.

Firmaet i Odense gik konkurs den 3. oktober. I første omgang blev de ansatte suspenderet og sendt hjem. I weekenden fik de så besked om, at de er blevet fyret.

Fyringer eller ej, kurator forsøger fortsat at finde en løsning, så forsvarsfirmaet kan køre videre.

- Vi arbejder fortsat på at finde en fornuftig løsning. Vi snakker med nogle, som er interesseret, men vi har ingen konkrete købere endnu, siger kurator Poul Viggo Bartels Petersen fra advokatfirmaet Kromann Reumert, til TV2 Fyn.

Medgiver tabt storordre havde betydning for konkurs
Kort efter konkursen delte Jan Falck Schmidt, firmaets nu tidligere direktør, en artikel på sin facebook-side. Den mere end antyder, at det schweiziske forsvarsfirma Mowags handlinger var skyld i Falck Schmidt Defence Systems’ konkurs. Mowag, som skal levere godt 300 Piranha 5-mandskabsvogne til det danske forsvarsfirma, løb fra en aftale med Falck Schmidt, lyder artiklens vurdering.

Kurator bekræfter overfor TV2 Fyn, at firmaet gerne ville have haft ordren gennem systemet tidligere.

Kassen var tom
Konkursen ramte efter en periode, hvor Falck Schmidt havde pengeproblemer. Medarbejderne fik ikke løn for september, og leverandører havde angiveligt ikke fået betaling i halvanden måned.

Firmaets samlede gæld var ifølge de seneste oplysninger på hele 122 mio. kr., og egenkapital var negativ med 49 mio. kr. ved indgangen til 2017.

Konkursen omfatter driftsselskabet, Falck Schmidt Defence Systems A/S, Falck Schmidt Ejendomsselskab ApS og moderselskabet Falck-Scmidt A/S. Skifteretten i Kolding har desuden erklæret koncernens selskab i Erritsø, Falck Schmidt ACE konkurs.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078