23948sdkhjf

Dansk rumfartsfirma åbner ved NASA

Danish Aerospace Company (DAC) åbner datterselskab i USA - lige ved NASAs rumcenter i Houston.

Danish Aerospace Company (DAC) åbner fredag officielt sit nye datterselskab, Danish Aerospace Company – Nord America (DAC-NA) i Houston lige udenfor hovedindgangen til NASAs Johnson Space Center.

Åbningen er en del af DACs strategi for at komme ind og levere udstyr til det kommercielle, bemandede rumfartsmarked, der er vokset op de seneste år og er i hastig udvikling.

Placeringen er et indlysende valg, da Johnson Space Center står for alle NASAs bemandede rumfartsprogrammer, og i Houston findes også kontorer for de fleste private amerikanske rumfartsfirmaer, der spiller en central rolle i den fremtidige udvikling af det kommercielle rumfartsmarked.

- Etableringen af Danish Aerospace Company – North America, Inc. er et initiativ, vi har forberedt og set frem til i løbet af det sidste halve år. Med DAC-NA satser vi på at komme til at spille en endnu mere aktiv rolle i både NASAs bemandede rumprogrammer og i de mange private rumaktiviteter, som er i gang i USA, siger Thomas A. E. Andersen, administrerende direktør for DAC og bestyrelsesformand i det nye datterselskab.

- Målet er at kunne bidrage med udstyr til en bred vifte af kommercielle rumflyvninger indenfor overvågning af astronauter og rumturisters sundhed samt personer i andre ekstreme miljøer. Vi bygger på tre årtiers rumfartserfaring med hensyn til respiratorisk udstyr, motionsudstyr, bærbar teknologi til overvågning af medicinske nøgleparametre og vandrensningsteknologi, fortsætter han. 

Chef med kommerciel og statslig rumfartserfaring
David Zuniga er blevet ansat som general manager for DAC-NA til at lede det nye firma. Han har en omfattende kommerciel og statslig rumfartserfaring, senest fra Center for Advancement of Science in Space (CASIS), som forvalter det amerikanske, nationale forskningslaboratorium på den internationale rumstation for NASA.

DAC-NA vil forfølge tre vertikale markeder, der udnytter DACs kerneområder: Bærbar teknologi til overvågning og måling på menneskers sundhed under ekstreme miljøer, Motionsudstyr, samt vandrensningssystemer til både rum- og jordbaserede applikationer.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093