23948sdkhjf

Kapaciteter etablerer internationalt IoT-center

Nyt nordisk IoT-center skal hjælpe virksomheder med at udnytte IoT-potentialet. Force Technology og Alexandra Instituttet står bag

De to kapaciteter på teknologisk service inden for Internet-of-Things (IoT), Force Technology og Alexandra Instituttet, går sammen om Nordic IoT Centre. Her tilbyder de industrien en efterspurgt one-stop-shop for udvikling og praktisk implementering af IoT-løsninger.

Ambitionen med Nordic IoT Centre er at skabe et samlet økosystem for udvikling af IoT bestående af udviklingshuse, EMS-producenter, softwareudviklingshuse samt danske og udenlandske universiteter og GTS-institutter.

For at udvikle succesfulde IoT-produkter og -systemer kræver det, at man bruger forskellige tekniske og forretningsmæssige kompetencer. Mange danske virksomheder har ikke adgang til de nødvendige multidisciplinære kompetencer og kommer derfor hurtigt til kort i udviklingsprocessen. De kompetencer bliver nu samlet i Nordic IoT Centre. 

- Paratheden til at udnytte de digitale værktøjer begrænses ofte af virksomhedernes manglende viden om de nye teknologier, og hvordan de kan implementeres i eksisterende eller nye produktløsninger. En viden, som Force Technology og Alexandra Instituttet i kraft af deres GTS-virke har oparbejdet i gennem en lang årrække, siger Ole Lehrmann Madsen, administrerende direktør, Alexandra Instituttet.

Let adgang til multidisciplinære kompetencer
I Nordic IoT Centre får virksomhederne adgang til omfattende viden, kompetencer og testfaciliteter til udvikling af succesfulde IoT-løsninger, der kan klare sig på verdensplan. Det skal gøre virksomhederne i stand til hurtigere at komme på markedet med deres IoT-løsninger. 

- Centeret råder over en bred pallette af tekniske kompetencer inden for hardware og software, sensorsystemer og machine learning – såvel som faglig viden om produkttest og internationale godkendelser af IoT-løsninger. Endvidere indgår Nordic IoT Centre i et netværk af faglige og internationale samarbejdspartnere, som kan inddrages til løsning af specifikke problemstillinger, udtaler Juan Farré, administrerende direktør, Force Technology.

Nordic IoT Centre råder over flere testfaciliteter rundt om i Danmark, Norge og Sverige. Her kan virksomhederne få testet deres IoT-produkter og systemer og dermed sikre, at IoT-løsningerne lever op til de internationale lovkrav og standarder, som giver markedsadgang.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078