23948sdkhjf

Regeringen klar med ny erhvervspakke

Lavere afgifter, øget støtte til landdistrikterne og en særlig aktiesparekonto er hovedelementerne.

Regeringen lancerede sammen med Dansk Folkeparti og Radikale Venstre søndag en ny vækstpakke. Samlet afsættes 14,7 mia. kr. frem til 2025, oplyser Erhvervsministeriet i en pressemeddelelse.

Med aftalen om erhvervs- og iværksætterinitiativer ønsker regeringen, Dansk Folkeparti og Radikale Venstre at investere i fremtiden, så det bliver billigere for borgere og virksomheder. Det bliver også billigere at købe varerne i Danmark frem for at køre til udlandet. Samtidig skal den grønne omstilling fremmes gennem fortsat lempelse af elvarmeafgifter. Der afsættes også midler til fremme af turisme og vækst i landdistrikterne. Med aftalen afsættes der 0,7 mia. kr. i 2018 stigende til ca. 2,2 mia. kr. i 2025 til flere end 35 initiativer. Efter planen skal der gennemføres initiativer på fem områder:

  • Styrket iværksætter- og aktiekultur
  • Grænsehandelspakke og afgiftssanering
  • Digitalisering, nye forretningsmodeller og grøn omstilling
  • Turisme- og landdistriktspakke
  • Konkurrencevilkår og globalisering

Erhvervsminister Brian Mikkelsen siger:

- Det er glædeligt, at vi med aftalen har banet vejen for, at flere danske virksomheder kan vokse sig store og udvikle sig til nye erhvervssucceser i fremtiden. Partierne bag aftalen investerer i alt 14,7 mia. kr. frem til 2025 i erhvervslivet og skaber mulighed for, at flere danskere også kan engagere sig i virksomhedernes udvikling med indførsel af blandt andet en aktiesparekonto og et investorfradrag, så vi sammen kan løfte fremtidens virksomheder.

Finansminister Kristian Jensen tilføjer:

- Jeg er meget tilfreds med, at vi med aftalen endnu en gang prioriterer vækst og beskæftigelse i hele landet. Med turisme- og landdistriktspakken gør vi det billigere at drive turisterhverv, og det kommer virksomheder over hele Danmark til gode. Samtidig tager vi med lempelse af elvarmeafgiften endnu et skridt mod den grønne omstilling. Når strømmen bliver billigere, bliver det mere attraktivt at købe energi fra vedvarende energikilder.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078