23948sdkhjf

Forsinkelser koster Rovsing

Toplinjen er mere end halveret hos producenten af testudstyr til satellitter

Rovsing forventede en nedgang i omsætningen i starten af regnskabsåret 2017/18. Men 4 mio. kr. i omsætning var dog mindre end ventet – sidste år samme tid var omsætningen 9 mio. kr. Det skriver producenten af testsystemer til satellitter i en periodemeddelelse om første kvartal af det forskudte regnskabsår.

Forklaringer til faldet har Rovsings ledelse to af.

Dels en generel forventning om lavere omsætning i 2017. Dels at forsinkelser og revurderinger af det arbejde, som skal lægges i at afslutte nogle store, igangværende kontrakter betyder, at de bidrager mindre til omsætningen i kvartalet. Den samlede omsætning, kontrakterne vil generere, er dog uændret, hvorfor de vil bidrage tilsvarende mere i senere kvartaler.

I lyset af den skuffende udvikling i første kvartal har selskabets ledelse iværksat en række tiltag, som skal reducere omkostningerne.

Økonomisk havde Rovsing det stramt med likviditeten i første kvartal, og driften er stadig presset og afhængig af korttidsgæld fra relaterede partnere.

Derfor styrkede Rovsing sit kapitalgrundlag med 5,1 mio. kr. gennem en aktieemission i starten af oktober. I november indgik selskabet så en aftale om mellemfristet gæld på 4 mio. kr.

På baggrund af de tiltag, der er sat i værk, holder Rovsing fast i tidligere udmeldte forventninger til 2017/18. Omsætningen ventes i niveauet 32-36 mio. kr. og EBITDA  mellem 0 og 2 mio. kr.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079