23948sdkhjf

Opfinderen af 3D-printet byggeri gæster Danmark

Professor Behrokh Khoshnevis er hovednavnet, når den hidtil største konference om 3D-printet byggeri afholdes i København.

Ingeniørforeningen IDA på Kalvebod Brygge i København danner rammen, når Partnerskabet for 3D Printet Byggeri den 30. november afholder en stort anlagt konference, der samler en stor del af de globalt førende aktører inden for 3D-printet byggeri.

Det absolutte hovednavn er professor Behrokh Khoshnevis fra USC-School of Engineering, der er kendt som opfinderen af konceptet bag 3D-printet byggeri, og programmet tæller også virksomheder som Winsun (Kina), Cazza Construction (USA & Dubai), Apis Cor (Rusland), Cybe Constructions (Holland) og Xtree (Frankrig).

I forbindelse med konferencen bliver der også mulighed for at besøge Europas første 3D-printede bygning, The BOD, som er opført i Københavns Nordhavn af 3D Printhuset, der er en af arrangørerne bag konferencen.

- På dette stadie i teknologiens udvikling er det afgørende, at så meget viden og erfaring som muligt deles med andre. Vi er derfor gået ind i at arrangere denne konference og er glade for samtidigt at kunne tilbyde alle interesserede at komme og besøge vores 3D-printede bygning i forlængelse heraf, udtaler administrerende direktør Henrik Lund-Nielsen.

Foruden de mange internationale talere vil konferencen om eftermiddagen sætte fokus på danske erfaringer og muligheder. Blandt andet vil betonspecialist Jens D. Henriksen fra Force Institute give et indblik i, hvilke materialer, der kan anvendes i et 3D-printet byggeri, mens konceptudviklingschef Kaare F. Jørgensen fra NCC Danmark vil belyse nogle af de konstruktionsmæssige udfordringer.

Konferencen er støttet af Fonden for Grøn Omstilling under Erhvervsstyrelsen og er derfor gratis at deltage i. der for dog være et no show fee på 500 kroner. Arrangørerne forventer omkring 240 deltagere.

Læs mere på IDA's hjemmeside

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094