23948sdkhjf

Fagbossers slagsmål om millionindtægter kan sprænge superfusion

LO og FTF er enige om alt forud for den ventede fusion, undtagen penge.

Hvis ikke de offentlige arbejdsgivere sender millioner af kroner med over i den superorganisation, som hovedorganisationerne LO og FTF kæmper for at stable på benene, kan det trække stikket på projektet. Det skriver Finans.

Pengene skal falde, fordi de private arbejdsgivere hvert år sender cirka 26 mio. kr. videre til LO, som bruger pengene til at medfinansiere overenskomsterne og diverse uddannelser.

Men hvis LO og FTF som ventet skal fusionere primo 2019, kræver Dansk Metal ifølge Finans' oplysninger, at FTF’s 450.000 offentligt ansatte også bidrager til fællesskabet med penge fra deres arbejdsgivere.

I alt er der de seneste fem år sendt over 110 mio. kr. videre på den måde, og pengene, der ligger i den såkaldte DA/LO Udviklingsfonden, er sammen med LO’s bugnende pengetank på knap 900 mio. kr. de to afgørende knaster forud for det sidste og afgørende møde mellem de to hovedorganisationers topledelser i midten af december. Til sammenligning har FTF cirka en tiendedel af LO’s egenkapital.

Dansk Metal ønsker ikke at kommentere sagen, men oplyser at man håber, at fusionen falder på plads.

Ifølge arbejdsmarkedsprofessor Henning Jørgensen, Aalborg Universitet, kan økonomien blive det, der får fusionen til at falde.

- Jeg er ikke optimist på fusionens vegne, og både DALO-pengene og LO’s formue er oplagt som skinargumenter for at sige fra, siger Henning Jørgensen til Finans.

På LO og FTF’s seneste kongresser i 2015 blev man enige om at nedsætte arbejdsgrupper, som skulle se på mulighederne for at slå de to organisationer sammen til én samlet hovedorganisation for cirka 1,5 mio. lønmodtagere.

Hvis alt går som planlagt, ser den nye superorganisation dagens lys den 1. januar 2019.

Originalartikel: http://finans.dk/erhverv/ECE10035168/fagbossers-slagsmaal-om-millionindtaegter-kan-spraenge-superfusion/

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094