23948sdkhjf

En halv million Kamstrup-målere til Ghana

Statsbesøget i Ghana med Hendes Majestæt Dronning Margrethe i spidsen har vist sig at være en succes for teknologivirksomheden Kamstrup.

Ghanas ministerium for vand og sanitet, Kamstrup og projektpartner Scanvision skrev i går under på en hensigtserklæring, der indeholder en aftale om levering af 500.000 intelligente vandmålere og fjernaflæsningssystem.

Vandmangel & vandspild
Aftalen, der blev underskrevet, er en hensigtserklæring, men den viser alligevel, at der er stor interesse for dansk vandteknologi, og at der fra politisk side er opbakning til at investere i moderne teknologi.

I Ghana er vandmangel og vandspild store udfordringer, og de har blandt andet fokus på at nedbringe deres nuværende vandspild, som er vurderet til at ligge på 50 procent.

- Med denne aftale er Ghana absolut et foregangsland i Afrika i forhold til at investere i digitalisering af vandforsyningen. Større fokus på og visualisering af forbruget er vigtigt, men digitaliseringen vil også have en betydelig indflydelse på bevarelse af landets vandressourcer generelt, siger Per Trøjbo, Senior Vice President.

Vand en knap ressource
Senest har Ghana Water Company investeret i 40.000 intelligente vandmålere, som har givet Ghana mere viden om de optimeringsmuligheder, intelligent måling giver.

- Intelligente vandmålere vil ikke blot gøre det muligt at måle vandforbruget mere præcist, men også gøre Ghana i stand til overvåge og lokalisere lækager i rørene. Derudover vil fjernaflæsning gøre aflæsningsprocessen nemmere og mere pålidelig for både forbruger og forsyningsselskaberne, fordi det vil erstatte manual aflæsning af målere, siger Per Trøjbo og fortsætter:

- Vi har i tidligere projekter oplevet gode resultater, hvor vandspildet er blevet halveret, og vi tror på, at det samme er muligt i Ghana. Samtidig ser vi samarbejdet som en rigtig god indgang til Afrika, hvor potentialet er stort, fordi vand er en knap ressource.

Hensigtserklæringen er en indledende aftale om en stor investering i Kamstrups teknologi. De involverede parter i aftalen vil i de kommende måneder efter underskrivningen indlede forhandlinger om den reelle aftale og betingelser.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11