23948sdkhjf

Ny innovationsdirektør til Aalborg Universitet

Dorte Stigaard er kvinden, der skal opbygge et kommende knudepunkt for tværvidenskabelig forskning, innovation, iværksætteri og virksomhedsudvikling

Når 58-årige Dorte Stigaard 15. januar sætter sig i direktørens stol på AAU Innovation, medbringer hun stor erfaring med at drive innovations- og forandringsprocesser på tværs, både i egen organisation og på tværs af sektorer. Som koncerndirektør i Region Nordjylland har hun gennem mere end 10 år været en drivkraft i at få sat innovation på dagsordenen på sin arbejdsplads.

Som innovationsdirektør får Dorte Stigaard blandt andet som et af sine ansvarsområder at opbygge den kommende innovationsbygning, AAU Science & Innovation Hub, og dets mange funktioner.

Bygningen skal være et knudepunkt for tværvidenskabelig forskning, innovation, iværksætteri og talent- og virksomhedsudvikling. Der skal fx etableres prototype- og IT-laboratorier.

- Det bliver super spændende! Og det er rigtig vigtigt at blive kloge på, hvor vi kan gøre en afgørende forskel. Vi skal ikke bare efterligne andre eller gøre noget, som allerede bliver gjort andetsteds, men gerne hente inspirationen udefra.  Og jeg ser det som en stor gave, at der er mulighed for fysisk samlokation mellem forskellige parter og tror på, at vi ved at bidrage tværfagligt - studerende og forskere sammen - og invitere til samskabelse og tæt interaktion, kan være med til at vise nye veje og omsætte gode ideer til konkrete løsninger, der giver værdi, siger Dorte Stigaard.

Dorte Stigaard har 15 års direktionserfaring fra Nordjyllands Amt og senere Region Nordjylland, og har været direktionsansvarlig for så vidt forskellige områder som IT og digitalisering, regional vækst og udvikling, HR og kommunikation, socialområdet samt det tværgående sundhedssamarbejde. Hun er i dag formand for Regionernes Sundheds IT-organisation og har i en årrække været med i styregruppen for IT Vest, samt i flere aftagerpaneler på AAU. 

Hun har også gennemgået et uddannelsesforløb, Innovation Leadership Challenge, på hhv. DTU og Berkeley University i USA, som bl.a. fokuserede på, hvordan man bedriver innovationsledelse.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094