23948sdkhjf

Nilfisk i teknologi-samspil med Aalborg Universitet

Fælles forskning, kompetenceudveksling og adgang til eftertragtede teknologikandidater. Det er målet for et nyt innovationssamarbejde mellem Nilfisk og Aalborg Universitet.

Partnerskabet omfatter også en såkaldt innovations-hub, hvor Nilfisk over de kommende år vil ansætte en række specialister, samt et tæt samarbejde mellem Nilfisks teknologi-specialister og førende forskere fra universitets Institutter for datalogi, elektroniske systemer og energiteknik.

Nilfisk bliver via samarbejdet en del af Center for Data-Intensive Cyber-Physical Systems (DiCyPS).

- DiCyPS bygger bro mellem forskere og virksomheder, og jeg er meget glad for at kunne byde Nilfisk velkommen som nyt medlem. Jeg er overbevist om, at såvel universitetsforskere som Nilfisk medarbejdere sammen vil kunne skabe helt nye og innovative løsninger, som vil styrke Nilfisks konkurrenceevne, siger direktør for DiCyPS, Kim Guldstrand Larsen.

Fortsætter robot-oprustningen
Nilfisk forventer, at op mod 10 procent af virksomhedens globale omsætning vil komme fra robotics-feltet i løbet af fem-syv år. Ifølge Lars Gjødsbøl, Executive Vice President hos Nilfisk betyder det en omfattende oprustning af virksomhedens kompetencer inden for området- Her er partnerskabet med Aalborg Universitet et vigtigt skridt: 

- Vores målsætning om at udvikle fremtidens intelligente rengøringsløsninger realiserer vi blandt andet ved at trække på den kompetence og forskning, der findes i universitetsmiljøerne i Danmark, men også internationalt, udtaler Lars Gjødsbøl, der fortæller, at samarbejdet er et vigtigt supplement til Nilfisks øvrige teknologipartnerskaber. 

Tidligere i år indgik Nilfisk også et samarbejde med robotudvikleren Blue Ocean Robotics om udvikling af intelligente rengøringsmaskiner og robotter.

Læs mere: Fremtidens rengøringsrobotter skal udvikles i Danmark

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141