23948sdkhjf

Nye uddannelser i Big Data og robotteknologi godkendt

19 nye uddannelser er netop blevet godkendt af uddannelses- og forskningsminister Søren Pind.

Flere studerende skal kunne håndtere store datamængder i fremtiden. Flere og flere virksomheder efterspørger medarbejdere, der kan forstå og arbejde med de meget store datastrømme, som fylder mere og mere. Derfor er tre bachelor- og tre kandidatuddannelser på Danmarks Tekniske Universitet, Aarhus Universitet og Aalborg Universitet nu blevet godkendt, skriver Uddannelses- og Forskningsministeriet i en pressemeddelelse. 

Derudover er også en uddannelse i robotteknologi blevet godkendt på Aalborg Universitet, og uddannelses- og forskningsminister Søren Pind glæder sig over, at uddannelsesinstitutionernes uddannelsesudbud omfavner fremtidens teknologiske muligheder.

- Vi skal hele tiden tilpasse uddannelsesudbuddet til arbejdsmarkedets behov, så vi uddanner rigtigt til det, der er brug for i fremtiden. Derfor er jeg glad for, at universiteterne har budt ind med nye uddannelser indenfor IT-området og i robotteknologi. Studerende med forstand på den mest avancerede teknologi er i høj grad noget, vi får brug for i fremtiden, siger uddannelses- og forskningsminister Søren Pind.

Samtidig er en række uddannelser i blandt andet skat, sygepleje og elektronik godkendt uden for de store universitetsbyer. Otte nye uddannelser er godkendt i Holbæk, Kolding, Haderslev, Sønderborg og på Bornholm. Alle uddannelser har været efterspurgt på det regionale arbejdsmarked.

- Der skal være uddannelsestilbud uden for de større universitetsbyer. Derfor er det godt, at vi nu får så mange flere uddannelser fordelt over hele landet. Det lever op til regeringens ambitiøse målsætninger om et Danmark i bedre balance, siger Søren Pind.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062