23948sdkhjf

Innovationsfabrik åbner i Aarhus

Virksomheder og forskere skal på ingeniørstuderendes idéer til at blomstre i ny satsning ved Ingeniørhøjskolen Aarhus Universitet

I dag, den 13. december, åbner Ingeniørhøjskolen Aarhus Universitet officielt sit nye laboratorium Orbit Lab, et kreativt tech-space, der på kort tid er vokset til en stor innovationsfabrik i hjertet af Campus Katrinebjerg i den nordlige del af Aarhus. Det skriver Aarhus Universitet i en pressemeddelelse. 

Sammen med førende forskere og eksperter fra Aarhus Universitet og en lang række store it-virksomheder som fx Google, Microsoft og IBM vil Orbit Lab udfordre universitetets dygtigste og mest kreative studerende til at skabe innovative løsninger, udforske deres egne idéer og få dem sat i værk – enten i samarbejde med eksisterende virksomheder eller som startups. 

- Med Orbit Lab skaber vi et interdisciplinært miljø, hvor fremtidens tech-talenter kan udvikles, og nye, innovative idéer hurtigt omsættes til prototyper og komme ud i den virkelige verden. Vi kombinerer den dybe tekniske faglighed fra universitet og industriens eksperter med ’Silicon Valley mentaliteten’, hvor det handler om at skabe værdi og komme hurtigt ud over rampen og turde tænke globalt og skalerbart, siger lektor og leder af Orbit Lab, Kasper Løvborg Jensen. 

Orbit Lab er pakket med kreative arbejdsområder og forsøgsfaciliteter, som indeholder de nyeste teknologier inden for informations- og kommunikationsteknologi, som eksempelvis wearables, Internet of Things, virtual og augmented reality og cloud- og mobilteknologi samt adgang til eksperimentelle softwarebaserede værktøjer og infrastrukturer. 

Stor værdi for erhvervslivet
Målet er at skabe et levende og tværfagligt videncenter, hvor nye ideer kan blomstre, og hvor der kan skabes løsninger til virkelige problemstillinger. 

- Det har stor værdi for Google Aarhus at være en del af det aktive miljø af studerende, udviklere og forskere, som interesserer sig for den nyeste teknologiske udvikling. Orbit Lab er interessant, fordi det skaber fysiske rammer og en platform, hvor softwareudviklere og andre med interesse i de nyeste teknologier og programmeringssprog kan komme og eksperimentere og dele erfaringer i et åbent format, siger Kasper Lund, udviklingschef for Google, Aarhus. 

Etableringen af Orbit Lab sker som et led i en større satsning på talentudvikling og entreprenørskab i ingeniøruddannelserne. Men også tværfagligt på universitetet får Orbit Lab stor betydning som platform for nye tech-drevne forskningsmetoder. Laboratoriet giver således en helt ny dimension til det interdisciplinære samarbejde, da andre felter får adgang den nye innovationsfabriks ressourcer og kompetencer. 

Allerede før den officielle indvielse er flere store virksomheder gået aktivt ind i samarbejdet omkring Orbit Lab. Virksomhederne kommer til at deltage på forskellig vis. Nogle sponsorerer teknologisk udstyr, mens andre går aktivt ind i projektsamarbejde eller afholder faglige workshops og tech talks inden for relevante emner som for eksempel Big Data og machine learning.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079