23948sdkhjf

Danskejet selskab skal drive europæiske satellitter frem

Gomspaces svenske datterselskab, Nanospace, indgår kontrakt til små seks millioner

Nanospace, som udvikler fremdriftsteknologi og produkter til nanosatellitter, har indgået en aftale med det europæiske rumagentur, ESA. Det oplyser det svenske selskabs ejer, Gomspace, på sin hjemmeside. 

Selskabet skal udvikle et avanceret fremdriftssystem til nanosatellitter. Projektet strækker sig over to år, og kontrakten har en værdi af 800.000 euro, svarende til 5,9 mio. kr. 

Projektets mål er et fremdriftssystem, som kan give nanosatellitter tilstrækkelig høj nøjagtighed til at muliggøre avancerede satellitmissioner så som formationsflyvning, møder og sammenkoblinger. Arbejdet vil basere sig på Nanospaces allerede afprøvede fremdriftssystem, der er baseline for hundredvis satellitter de kommende år. 

- Denne nye kontrakt med ESA vil tage vores miniature fremdriftssystem til næste niveau med hensyn til funktionalitet, og forhåbentligvis åbne døre til nogle højt avancerede cubesatellit-missioner i fremtiden, siger Niels Buus, administrerende direktør i GomSpace. 

Den aalborgensiske producent af nanosatellitter Gomspace købte det svenske firma i efteråret 2016. Betalingen var en kontantbetaling på tre mio. svenske kroner samt 600.000 nyudstedte aktier i Gomspaces svenske selskab, GS Sweden. 

Læs mere:Gomspace køber samarbejdspartner

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078