23948sdkhjf

Nyt it-værktøj skal øge virksomheders produktivitet

Et nyt it-værktøj skal hjælpe virksomheder med at monitorere og optimere arbejdsgange og sikre, at de når i mål med deres strategiske planer for vækst.
Ingeniørhøjskolen i Århus og softwarevirksomheden Callis har fået en pose penge fra iKrafts innovationspulje til at udvikle en ny type software, der kan sætte arbejdsgangene i virksomheder under lup.

- Vi vil lave et værktøj, der på en simpel måde kan effektivisere de daglige rutiner i mange forskellige typer af virksomheder. På de fleste arbejdspladser er der faste procedurer for, hvordan et bestemt stykke arbejde bør foregå, men i virkeligheden kan det være vanskeligt at følge med i, hvor langt projekter er under vejs, siger Peter Voldby Petersen fra Callis.

Procedurer følges ikke
I sit daglige arbejde som procesforbedringskonsulent har han oplevet adskillige eksempler på, at procedurer ikke altid bliver fulgt i praksis, fordi de bliver opfattet som besværlige og utilgængelige blandt medarbejderne.

- Det er vigtigt, at den enkelte medarbejder kan se en fastlagt arbejdsproces i et overordnet perspektiv. Ellers vil det typisk blive opfattet som administrativt bøvl, forklarer han.

Det nye it-værktøj kan gøre det langt nemmere for virksomheder at sammenkoble beskrivelser af arbejdsprocesser med de konkrete opgaver, som medarbejderen rent faktisk udfører.

Sammenhæng mellem procedurer og arbejdspraksis
- Det handler om at finde en metode til at skabe bedre sammenhæng mellem procesbeskrivelser og arbejdspraksis i både små og store virksomheder, siger Peter Voldby Petersen.

Og projektet, der forventes klar til test allerede ved udgangen af 2011, tegner lovende, mener Peter Gorm Larsen fra Ingeniørhøjskolen i Århus:

- Hvis vi kan gøre traditionelle statiske procesbeskrivelser aktive ved at integrere dem med data fra konkrete arbejdsprojekter, så bliver de nærværende og værdiskabende for medarbejderen. Samtidig giver det ledelsen mulighed for at følge med i status og fremdrift. I sidste ende vil det forbedre produktiviteten i virksomheden, siger han.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078