23948sdkhjf

Rosenby Engineering vinder Danish Tech Challenge

Industriens Fonds Iværksætterpris gik til Rosenby Engineering som vinder af konkurrencen Danish Tech Challenge

Seks højteknologiske virksomheder deltog som finalister, da Danish Tech Challenge den 17. januar 2018 kårede vinderen af Industriens Fonds Iværksætterpris på 500.000 kr. til det årlige awardshow i København. Det skriver Scion DTU i en pressemeddelelse.

Brande i containere på skibe er svære at bekæmpe, hvilket betyder, at en brand i en container kan have enorme konsekvenser. Det laver Rosenby Engineering nu om på. Virksomheden har udviklet en ”HydroPen”, som er designet til hurtigt at sætte på en brændende container. Den borer automatisk hul og kan slukke branden direkte uden menneskelig indblanding.

- Vi er super glade og havde slet ikke regnet med, at vores forholdsvis simple produkt kunne konkurrere med de andre meget avancerede produkter i Danish Tech Challenge. Det har været en fantastisk oplevelse, og vi er taknemmelige over, at vi fik muligheden for at bevæge os fra værkstedet på Læsø og ind i dette forløb. Vi er blevet udfordret og har fået en masse konstruktive ”tæsk”, som har gjort, at vi har kunnet udvikle vores virksomhed, siger Jesper Rosenfeldt Hansen, CEO i Rosenby Engineering.

Baner vejen for fremtidens industri
Awardshowet den 17. januar var afslutningen på fjerde runde af Danish Tech Challenge – et højintensivt vækstforløb for hardwareiværksættere. Vejen fra produkt til marked kan være lang, og derfor er indsatsen for at få accelereret de lovende hardware startups afgørende. Danish Tech Challenge vil hjælpe hardwareiværksættere, der skaber nye innovative og fysiske produkter, i udviklingen fra iværksætter til levedygtige vækstvirksomheder.

- Danmark har brug for, at der etableres nye innovative virksomheder. Gennem Danish Tech Challenge har vi skabt et sparrings- og netværksprogram samt fysiske testfaciliteter, så deltagervirksomhederne, der alle har et fysisk produkt, kan accelerere deres virksomhed. Vi kan se, at aktiviteterne skaber værdi og har derfor også bevilget mere end 10 mio. kr. til, at flere nye virksomheder i de kommende tre år kan få lignende muligheder, siger Sten Scheibye, der er bestyrelsesformand i Industriens Fond.

Shippingkunder er allerede klar til Rosenby Engineering
I løbet af de sidste fire måneder har et intenst udskillelsesforløb fundet sted bag kulisserne i forskerparken Scion DTU, hvor deltagerne flytter ind, når de bliver optaget i Danish Tech Challenge. 60 virksomheder ansøgte om deltagelse, hvoraf de 20 mest lovende virksomheder blev udvalgt. Hver uge er virksomhederne blevet bedømt på forskellige parametre, og langsomt blev feltet af virksomheder indsnævret til bare én vinder, som dette år er virksomheden Rosenby Engineering. Juryen begrunder valget således:

- Rosenby Engineering løser et vigtigt problem på en simpel måde. De har udviklet et produkt, som er ren mekanik, og som tager udgangspunkt i et reelt problem på skibe. Deres produkt er både robust og gennemtestet. Det har også haft betydning for vores valg, at virksomheden er markedsdrevet, samtidig med at de har været gode at coache, har lyttet og udviklet sig imponerende i løbet af programmet. Vi ser klart, at Rosenby Engineering har lovende fremtidsudsigter.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141