23948sdkhjf

Mekoprint skiftede styring på tre måneder

Mekoprint gennemførte total opgradering af ældre IFS-platform på tre måneder

Mekoprint - som udvikler og producerer betjeningsløsninger, kabinetter, kabler og trykt elektronik til virksomheder i hele Europa - fortsætter udviklingen.

I 2012 støvsugede Mekoprint produktionen for papir og erstattede de stive analoge processer med iPads til de 270 medarbejdere.

I 2014 etablerede Mekoprint et kontor i Hongkong og i 2015 en fabrik i Polen. Seneste udvidelse skete i 2016 med opkøbet af fabrikken CPM Manufacturing i Hornslet.

Den rivende udvikling er sket med en ældre version af IFS Applications som den pålidelige forretningsmotor. Indtil 2016 anvendte Mekoprint IFS Applications 2004, men stort set samtidig med opkøbet i Hornslet gik man i gang med den største opgradering i virksomhedens historie. Med blot to mand ved roret lykkedes det at gennemføre opgraderingen til IFS Applications 9 på blot tre måneder, oplyser Mekoprint.

- Forretningen kørte videre uden problemer. Vi producerede og sendte varer ud til vores kunder som altid. Den største udfordring var at flytte vores eget programmel over, men da først alle data var tilrettelagt, konverterede vi alt på en weekend, siger CIO i Mekoprint, Lars Bo Nielsen, som fortæller, at det også handlede om hele den egenudviklede mobile grænseflade i produktionen i Danmark og Polen, som smidigt kom med over på den nye platform.

Alt kører på iPads og iPods
- Det var ret essentielt, for på vores fabrikker i Danmark og Polen kører alt elektronisk. Medarbejderne har iPads eller iPods, hvor de ser og opdaterer alt fra kørelister og komme/gå-registrering til produktions-, lager- og distributionsoplysninger, arbejdsinstruktioner og anvisninger samt kvalitetsdokumentation. Hele det digitale flow tager afsæt i IFS-forretningslogik, hvilket giver et rigtig godt overblik i virksomheden. Sker der en forsinkelse i produktionen eller forsendelsen, ved de det helt ud i salgsleddet med det samme, da alt er live data, forklarer Lars Bo Nielsen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079