23948sdkhjf

Gomspace udvider aktiviteterne i Asien

Samarbejdsaftale i Singapore om en særlig type rumbaseret kommunikation mellem fly og landjorden

Gomspace har netop underskrevet en samarbejdsaftale med Singapores civile luftfartsmyndigheder og Singapore Technologies Electronics Limited, elektronik-grenen af ingeniørselskabet Singapore Technologies Engineering.

Forskningsaftalen betyder, at parterne skal gennemføre et design studie om implementering af Very High Frequency (VHF) kommunikation til styring af lufttrafik i Singapores luftrum.

- Gomspace er meget glad for aftalen om dette fælles studie. Det er et meget spændende felt, og vi håber, at resultaterne kan bidrage positivt til fremtidens styring af lufttrafik. Det ultimative mål er at øge sikkerhed samtidig med, at øge muligheden for mere optimale flyniveauer og dermed også reducere mængden af brændstof, som flyselskaberne bruger, siger Børge Witthøft, chief commercial officer i Gomspace.

Rumbaserede VHF-kommunikationssystemer indebærer, at VHF-kommunikationsudstyr monteres på små satellitter, som Gomspaces nanosatellitter, der sendes i lavt kredsløb om jorden. Dermed kan de sikre tydelig kommunikation mellem lufthavne og fly over havene i realtid. Teknologien skal på forskellig vis forbedre sikkerhed og sikre bedre udnyttelse af luftrummet.

Implementeringen af rumbaseret VHF-kommunikation i Singapores luftrum omfatter en design studie-fase, en proof of concept-fase og endelig en fase med operationalisering.

Sammen skal de tre partnere i design studiet udvikle løsninger, der kan overkomme udfordringer med implementeringen, som bliver identificeret i den indledende analyse ved at definere baseline krav, udvikle konceptuelle designs og udføre simulationer

Kommer efter etablering i 2017 
Med den nye forskningsaftale udvider den Aalborg-baserede producent af nanosatellitter sine aktiviteter i Singapore, hvor firmaet etablerede eget kontor i maj sidste år. Det erklærede mål var at komme tættere på den hurtigt voksende aerospace-industri i regionen, hvor Gomspace allerede har en række kunder og samarbejdspartnere.

- Vi har gennem længere tid haft aktiviteter og kunder i Asien, og vi vil meget gerne være tættere på markedet, da det vokser kraftigt, sagde Niels Buus, administrerende direktør i Gomspace, dengang. 

Endnu et skridt i den retning er nu taget med den nye Singapore-aftale.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094