23948sdkhjf

Tidligere Topsil med minus

Nedlukning er stadig målet for det forhenværende Topsil Semiconductor Materials. Men det kan tage årevis

Cemat, det tidligere Topsil Semiconductor Materials, forbedrede resultatet i det seneste regnskabsår. 

Selskabet, som nu driver ejendomsvirksomhed i Polen, kan således se tilbage på et 2017, hvor resultatet blev løftet med 34 mio. kr. Bundlinjen var dog stadig skrevet med rød, et minus på 2,39 mio. kr. 

Topsil Semiconductor Materials solgte siliciumforretningen fra i 2016 og skiftede i den forbindelse navn til det nuværende Cemat. Firmaets aktiv er nu en ejendom i Polens hovedstad Warszawa, hvor Topsil og derefter køberen af firmaet siliciumforretning, Topsil GlobalWafers, frem til efteråret 2017 havde produktion.

Kan tage fem til syv år - eller længere
Cemats målsætning er nu at sælge jorden i Warszawa, udbetale provenu til aktionærerne og derefter lukke eller sælge selskabet. Inden det sker forudser selskabets ledelse dog en række forhindringer, fremgår det af 2017-årsrapporten:

- Da det forventes at tage en årrække at løse adkomstkravene og ændre zoneklassificeringen, og da jorden forventes at blive solgt trinvis, kan det tage fem til syv år eller endnu længere, før selskabets målsætning er opfyldt.

Arven efter Topsil
Et flertal blandt Topsil Semiconductor Materials aktionærer godkendt i juni 2016 et salg af siliciumforretningen til taiwanesiske Globalwafers for 355 mio. kr.

I forlængelse af salget skiftede resterne af Topsil navn til Cemat, og der blev oprettet et nyt selskab med navnet Topsil Globalwafers.

Cemat er i dag et holdingselskab, hvis aktivitet er drift, udvikling og salg af det polske ejendomsselskab CeMat ’70 S.A. i Warszawa. CeMat ’70 ejer cirka 133.000 m2 jord i udkanten af Warszawa med 41.000 m2 bygninger.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078