23948sdkhjf

Regeringen vil styrke dansk life science

Fredag offentliggjorde regeringen en vækstplan med det formål at styrke udvikling og vækst i den danske life science-branche. Målet er at gøre Danmark førende på den front i Europa.

Planen består af 36 initiativer, som skal styrke hele erhvervets kæde. Helt fra forskning til godkendelse og eksport. Dermed skal medicinsk udstyr og lægemidler blive en endnu mere central del af den danske eksport.

- Det går godt for dansk life science, men den internationale konkurrence er benhård. Det bliver sværere for især nye life science virksomheder at komme ind på markedet. Med vækstplanen reducerer vi derfor nogle af de væsentlige barrierer for virksomhederne og styrker iværksætter- og aktiekulturen. Flere startups og digital omstilling skal styrke vækstlaget inden for life science, så Danmark og danske virksomheder også i fremtiden kan være digitale og teknologiske frontløbere, siger erhvervsminister Brian Mikkelsen (C).

Planen involverer flere mål. Den skal blandt andet gøre det attraktivt at forske og udvikle life science i Danmark. Derudover skal antallet af startups øges, og en ny enhed for life science oprettes i Erhvervsministeriet.

Vækstplanen følger anbefalinger fra Vækstteam for Life Science.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078