23948sdkhjf

Terma vinder udbud efter betændt forligssag

Danske Terma vinder udbud hos Rigspolitiet, efter sidstnævnte fik kritik for ikke at sætte opgaven i udbud tidligere

Danske Terma skal selv afløse den kommunikationsløsning, som de leverede til Rigspolitiet i 2013. Det står klart, efter teknologivirksomheden har vundet et udbud hos Center for Beredskabskommunikation. Det indebærer leverance, service og vedligeholdelse af Rigspolitiets radiodispatch.

Det skriver Terma i en pressemeddelelse.

- Kontrakten har stor betydning for Terma, og vi er glade for, at vi nu kan fortsætte samarbejdet med Rigspolitiet i de kommende år, udtaler divisionsdirektør Lars Hedemann Hilligsøe.

Udbuddets samlede pris lå omkring 55 millioner kroner for en fireårig periode.

Udbudssag skulle i Højesteret
I fjor indgik Center for Beredskabskommunikation forlig med Terma-konkurrenten Finn Frogne A/S. De lå nemlig i strid, da løsningen af opgaven vedrørende radiodispatch for Rigspolitiet ikke kom i udbud.

Finn Frogne havde dermed ikke mulighed for at byde på opgaven og indberettede derfor sagen til Klagenævnet for Udbud.

Opgaven fik Terma nemlig i 2010 som et alternativ i et forlig, da de ikke kunne gennemføre en større opgave for Rigspolitiet indebærende kontrolsoftware til radiosystemet SINE. Den opgave fik de i et udbud i 2007.

Finn Frogne fik medhold ved EU-Domstolen i september 2016. I sommeren 2017 skulle Finn Frogne og Center for Beredskabskommunikation mødes i Højesteret, men forliget faldt på plads få måneder inden.

Det nye udbud, som Terma har vundet, indebærer løsning på samme opgave, som resulterede i et forlig mellem Finn Frogne og Rigspolitiet.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079