23948sdkhjf

Teknologisk Institut vil hjælpe cobots på markedet

Teknologisk Institut går sammen med fire europæiske vidensinstitutioner om at gøre det lettere at få sikkerhedsgodkendelse til kollaborative robotter i produktioner og arbejdsmiljøer. Initiativet kaldes COVR og finansieres af EU.

 Det skriver Teknologisk Institut i en pressemeddelelse.

- Med så mange forskellige direktiver og standarder hersker der meget tvivl om, hvilke tests der er nødvendige for at kunne garantere sikkerheden af en kollaborativ robot. Vi er nødt til at ensrette godkendelsesmetoder – og i virkeligheden hele tilgangen til sikkerhed – på en mere effektiv måde, som er fyldestgørende for alle involverede i godkendelsesprocessen, siger projektleder Kurt Nielsen, der også er centerchef for Teknologisk Instituts Center for Robotteknologi.

Samarbejdet består desuden af National Research Council fra Italien, Fraunhofer IFF fra Tyskland, Alternative Energies and Atomic Energy Commission fra Frankrig og slutteligt hollandske Roessingh Research and Development.

Foruden at gøre det lettere at sikkerhedscertificere robotterne vil COVR også bidrage til den generelle sikkerhed for mennesker og robotter i samarbejde.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11