23948sdkhjf

Robotfirmaer søger folk på livet løs

Alene Universal Robots søger 37 nye medarbejdere. Stillinger i udlandet dominerer billedet i branchen

Der er fortsat travlt med at ansætte nye folk hos de fynske robotvirksomheder. Væksten fra 2017 synes at fortsætte uforandret, hvis ikke styrket, ind i 2018.

To af de største, Universal Robots og MIR, søger i øjeblikket medarbejdere på livet løs.

Universal Robots havde i slutningen af februar 37 stillingsopslag, mens MIR havde 14 ledige stillinger opslået.

Blandt de medarbejdere, som de to virksomheder søger, er der stor vægt på internationale salgsmedarbejdere. Universal Robots søger således flere medarbejdere i udlandet end til hovedsædet i Odense. Firmaet søger sælgere og teknikere til Kina, Singapore, Mexico, Brasilien, Tyrkiet, Frankrig, Tyskland, Irland, Finland, Colombia og USA.

MIR søger en række medarbejdere til USA og Mexico.

I løbet af 2017 steg antallet af medarbejdere i Odenses robot- og automationsklynge fra 2600 til 3200, ifølge en opgørelse fra Odense Robotics. Det svarer til 23 procents stigning. Robotklyngen består af 120 små og store virksomheder.

En anden virksomhed i klyngen, der vokser hurtigt, er automationsvirksomheden Gibotech, som netop har passeret 100 medarbejdere. Odense Robotics regner med, at væksten vil fortsætte de kommende år.

- Vores forsigtige skøn er, at der ved udgangen af 2019 vil være 4.300 medarbejdere i robotklyngen, siger Henrik Brændstrup, projektleder hos Odense Robotics.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094