23948sdkhjf

Fondsmidler skal hjælpe med at finde vejsidebomber

Innovationsfonden har lagt seks millioner kroner i et projekt med MyDefence og Aalborg Universitet

Den nordjyske teknologivirksomhed MyDefence arbejder sammen med Aalborg Universitet om at udvikle en ny teknologi til detektion af sprængstoffer. Det skal især hjælpe danske udsendte mod vejsidebomber.

Det skriver Innovationsfonden i en pressemeddelelse. De har nemlig investeret seks millioner kroner i projektet, der samlet har et budget på otte millioner over tre år.

Detektionen af eksplosiver sker helt konkret gennem såkaldt terahertz-spektroskopi, hvilket er anvendelsen af det elektromagnetiske spektrum mellem det infrarøde bånd og mikrobølger. Udfordringen er i dag, at eksisterende udstyr er for stort og sårbart til at bruges uden for laboratorier.

- Eksisterende enheder som anvender terahertz-spektroskopi til at identificere f.eks. eksplosiver er begrænsede i et virkelighedstro miljø. Vi vil derfor sammen med Aalborg Universitet finde en måde at producere en bærbar løsning for en terahertz-spektroskopi enhed, som vil kunne bruges til stand-off detektion af eksplosiver, udtaler MyDefences administrerende direktør, Christian Steinø.

26 danske soldater blev dræbt af vejsidebomber og to af selvmordsbomber under krigen i Afghanistan.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125