23948sdkhjf

Syddanske Forskerparker: Tech-medvind gavner os

Der er fart på i den danske tech-branche. Fokus på for eksempel droner, satellitter og velfærdsteknologi er skærpet. Det nyder Syddanske Forskerparker godt af. Det fortæller direktør Helle Thylkjær Henriksen.

Med to teknologiorienterede kontormiljøer i Odense – Vidensbyen og Forskerparken – er branchens medvind noget, som hun mærker.

- Det er lidt en ketchupeffekt lige nu. Nu er de her teknologier over det hele, og der er startet enormt mange små virksomheder. Før var det meget på udviklerplan, men nu er løsningerne meget praktiske. Det er accelereret helt vildt, siger Helle Thylkjær Henriksen.

Elektronik og teknologi fylder meget i de to førnævnte iværksættermiljøer i Odense. Især Forskerparken har også ry for at være et knudepunkt for robotteknologien på Fyn.

- Vores to parker i Odense har den tekniske orientering. Virksomhederne trækker hinanden dertil og arbejder aktivt sammen med området, vi bor i, siger direktøren.

Lige præcis den orientering har været en langsigtet plan, som nu giver pote.

- Da jeg startede her for syv år siden, var der krisetid. Så vi snakkede med andre forskerparker, der sagde, vi ikke måtte blive for kræsne. Men vi bestemte os for at have profiler i vores parker på nogle områder, hvor det var tydeligt, at de ville slå igennem lynhurtigt, siger Helle Thylkjær Henriksen.

Syddanske Forskerparker er en erhvervsdrivende fond. I 2016 havde de et overskud før skat på knap 2,5 millioner kroner. Det var deres bedste resultat nogensinde.

Foruden de to miljøer i Odense driver de også Ellegården i Sønderborg og Pakhuset i Kolding.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.597