23948sdkhjf

Robotter giver vækst hos vestjysk virksomhed

Kjærgaard Paprør er gået fra 18 millioner til 28 millioner i omsætning via automatiseringer

Blaaholm har leveret fire robotanlæg til Kjærgaard Paprør, og det femte anlæg er ved at blive indkørt. Det skriver Blaaholm i en pressemeddelelse.

Per Kjærgaard, direktør for Kjærgaard Paprør, fortæller om det ene af robotanlæggene, at det i 2017 erstattede en gammel udtjent maskine. Det nye anlæg har øget produktionshastigheden med op til 70 procent.

Nu produceres et rør hver tredje sekund. Samtidig er omstillingstiden – hvor man kan ændre på rørenes længde - også optimeret betragteligt. Før tog det op til 45 minutter at omstille maskinen - nu tager det kun to minutter.

Kjærgaard Paprør er vokset gennem de seneste 10 år. Deres omsætning er steget fra 18 mio. kr. til 28 mio. kr. Automationsløsningerne har sikret væksten, da de fleste manuelle opgaver nu kan løses af robotter og automatiske maskiner.

- Tidligere havde vi en mand til hver manuel løfteopgave. I dag kan én enkelt mand betjene fem forskellige maskiner samtidig. Dette er også en fordel for medarbejderne. Der er mindre risiko for arbejdsskader, da de gentagende løfteopgaver foretages primært af robotter, fortæller Per Kjærgaard.  

Samarbejdet mellem Kjærgaard Paprør og Blaaholm startede for omkring otte år siden.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125