23948sdkhjf

Terma indgår i europæisk forsvarskonsortium

42 europæiske virksomheder arbejder sammen om forsvarsteknologiens fremtid

Den danske teknologivirksomhed Terma og 41 andre europæiske virksomheder indgår i et samarbejde om at teste ubemandede fartøjers integration med kontrolcentre og lignende. Virksomheder fra 15 forskellige, europæiske lande indgår i konsortiet.

Det skriver parterne i en pressemeddelelse.

- Det har stor betydning for Terma at være en del af det første EU-støttede forsvarsresearchprojekt. Ocean2020 bygger på hver enkelte deltagers ekspertise og skaber samtidigt nye samarbejder mellem nøgleaktører i branchen, siger administrerende direktør i Terma, Jens Maaløe i pressemeddelelsen.

Ocean2020 laver forsøg med ubemandede fartøjer i Middelhavet i 2019 og i Det Baltiske Hav i 2020.

Den italienske teknologivirksomhed Leonardo står i spidsen for projektet.

- Ocean2020 gør det muligt at promovere teknologisk research i et område med stor interesse og relevans for Europa – som maritim sikkerhed. Det her er kulminationen af et intenst og effektivt samarbejde blandt alle 42 partnere i konsortiet, udtaler Leonardos administrerende direktør, Alessandro Profumo.

EU lancerer i 2021 et nyt forskningsprogram med fokus på forsvarsteknologi. Ocean2020 er en del af The Preparatory Action on Defence Research, som er en indledende øvelse til dette.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172