23948sdkhjf

Fra Ry til Chicago

Dansk IT-firma vil skabe digitale tvillinger i USA.

Xcelgo er blevet officiel partner ved The Digital Manufacturing and Design Innovation Institute (DMDII) i Chicago, hvor de skal demonstrere deres softwareplatform for den amerikanske produktionsindustri.

- Vi har allerede kunder i rundt i hele Europa, og nu er vi klar til at få foden indenfor på det amerikanske marked, siger Bent Aksel Jørgensen, administrerende direktør i Xcelgo.

Xcelgo udvikler software, der bruges i produktions- og logistikbranchen til at designe såkaldte digitale tvillinger af automationsanlæg. Den software vil de gerne vise frem for den amerikanske produktionsindustri på instituttet DMDII i Chicago.

- Vores software er allerede blevet brugt i nogle større projekter i USA, og med partnerskabet med DMDII vil vi gerne ride videre på den bølge og vise den amerikanske produktionsindustri, hvad vi er i stand til, siger Bent Aksel Jørgensen.

Innovationsinstituttet i Chicago blev oprettet af den daværende præsident Barack Obama i 2014 for at hjælpe den amerikanske produktionsindustri med at udnytte digitaliseringens nye muligheder. Missionen er at gøre produktionen bedre, hurtigere og mere omkostningskonkurrerende og dermed bringe jobs tilbage til USA.

Internationalt taler man om, at digitale tvillinger er blevet en forretningsmæssig nødvendighed, hvis produktionsindustrien skal holde trit med digitaliseringen.

Som partner ved DMDII slutter Xcelgo sig til et netværk, der inkluderer industriledende virksomheder, topuniversiteter og forskellige statslige organisationer.

Xcelgo har også fået en fast stand i DMDIIs 9.300 kvadratmeter store demonstrationshal ved UI Labs i Chicago, hvor de blandt andet holder Siemens og McKinsey med selskab. I demonstrationshalen demonstrerer Xcelgo og de andre partnere deres teknologi for potentielle kunder og samarbejdspartnere.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156