23948sdkhjf

Rumfartsvirksomhed kigger mod jorden

Fynske Danish Aerospace Company ser nye forretningsmuligheder på landjorden

Selvom Danish Aerospace Company primært arbejder med udstyr til rumfart, så er der også muligheder for den fynske virksomhed i de almindelige luftlag. Det skriver Fyens.

DAC overvejer brugen af deres teknologi i forskellige former for situationer på landjorden. De har tidligere udviklet løsninger, der klarer alt fra vandrensning til tjek af helbredstilstande i rummet.

- Professionelle læger - f. eks. motorsportslæger eller flyvelæger - har brug for at kunne overvåge mennesker under ekstreme forhold, og det kan vores teknologi. I motorsport får du f.eks. masser af data på bilen, men du får ikke noget på manden. Teknologien kan også bruges på folk, der arbejder i miniubåde i forbindelse med boreplatforme eller til medarbejdere, som sidder i kontrolcentre i kritiske situationer. Der er typisk tale om at måle hjertefrekvens, kropstemperatur og åndingsfrekvens, og vi har arbejdet både med software og hardware, som leverer data i medicinsk kvalitet, som der kræves på i rummet, siger administrerende direktør Thomas A. E. Andersen til avisen.

DAC har 18 medarbejdere.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079