23948sdkhjf

50 millioner skydes i ambitiøs lydklynge

Virksomheder som B&O og Harman er med i Struer-baserede Sound Hub Denmark

Investeringer for 50 millioner kroner skal skabe en grobund for iværksætteri og vækst i i det danske lydmiljø. I Struer slår Sound Hub Denmark dørene op for et internationalt udviklingsmiljø. Her er der unikke testfaciliteter for virksomheder, iværksættere og institutioner, som arbejder med akustik.

Det skal tiltrække eksisterende lydvirksomheder til centret – og området.

Sound Hub Denmark består af lydvirksomhederne Bang & Olufsen og Samsung-ejede Harman Lifestyle samt Aalborg Universitet, Danish Sound Network, Accelerace, Struer Kommune, Færchfonden og Vald. Birn Holding.

Peter Petersen, tidligere teknologidirektør i  Bang & Olufsen, bliver direktør for udviklingsmiljøet.

- Med finansieringen har vi nået en vigtig milepæl for projektet. Samtidig har vi nu med to globale lydbrands og Aalborg Universitet, der har internationalt anerkendte forsknings- og uddannelsesmiljøer inden for akustik og signalbehandling, et fantastisk stærkt udgangspunkt for at tiltrække de rigtige medspillere og gøre Sound Hub Danmark til en succes, udtaler han i en pressemeddelelse.

Sound Hub Denmark slår dørene op senere på året.

- Den danske lydbranche har stolte traditioner, og Struer er i den forbindelse et naturligt knudepunkt. Derfor glæder det mig, at der nu tages initiativ til at styrke samarbejdet om udviklingen af fremragende lyd. Når viden omsættes til produkter og løsninger, der er konkurrencedygtige internationalt, er det til gavn for hele befolkningen – både i Struer og i resten af landet, lyder det fra finansminister Kristian Jensen.

Accelerace står for rekrutteringen af og invitationer til iværksættere, der kan blive en del af et acceleratorforløb i Sound Hub Denmark.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11