23948sdkhjf

Analytikere havde håbet på flere solgte iPhones fra Apple

Techgiganten Apple kom ud af sit andet kvartal af regnskabsåret 2017/2018 med både en omsætning og en indtjening, der var bedre end ventet, skriver Ritzau Finans.

Apples omsætning voksede således i kvartalet med 16 procent til 61,1 milliarder dollar. Ifølge Bloomberg News er det den største vækst i mere end to år. 

I perioden solgte Apple 52,2 millioner iPhones. Det er en stigning på 2,9 procent i forhold til samme periode året før. Dog var salget ikke helt på niveau med de 52,3 millioner iPhones, analytikerne havde sat næsen op efter. 

Gennemsnitsprisen på iPhones var heller ikke helt på niveau med forventningerne. Den landede således på 728 dollar - cirka 4490 kroner - mod ventede 740 dollar - cirka 4565 kroner.

Det vidner ifølge Bloomberg News om, at topmodellen iPhone X næppe har solgt så godt som forventet. 

Apples administrerende direktør, Tim Cook, afviser dog, at iPhone X med en pris på 999 dollar - cirka 6160 kroner - er for dyr. 

- Kunderne vælger iPhone X i højere grad end nogen anden iPhone hver eneste uge i kvartalet, siger han i en kommentar til regnskabet ifølge Finans.dk.

Det nye regnskab fra Apple har sendt aktien op med yderligere 4 procent. Aktien var allerede i den ordinære handel tirsdag steget med 2,3 procent.

/ritzau/

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125