23948sdkhjf

Brændselscelle-producent afskediger halvdelen af de ansatte

Samtidig forlader de to direktører og stiftere virksomheden

Brændselscelleproducenten Serenergy med base i Aalborg foretager markante omstruktureringer i organisationen.

Der skæres helt ind til benet, forretningsområder skilles fra og der siges farvel til både ansatte og de to stiftere af virksomheden.

Det hele sker som led i at optimere produktkvaliteten og sikre fokus på kerneteknologien i Serenergys brændselscellesystemeter.

Det koster
Gennem de seneste år er SerEnergy gået bredt ud på markedet for at etablere sig som leverandør af brændselscelleløsninger til telekommunikationsbranchen samt transport- og marinesektoren.

Samtidig har virksomheden fortsat udviklingsarbejdet med henblik på at reducere produktomkostningerne samt sikre en høj produktkvalitet og -levetid.

- Det har været enormt ressourcekrævende, både økonomisk og tidsmæssigt at have arbejdet med så bredt et fokus, og som en erkendelse heraf har bestyrelsen og ejerne besluttet at gennemføre større ændringer, oplyser selskabet.

Zoomer ind
For at ruste Serenergy til de opgaver selskabet står over for, har Serenergy valgt at trække sig fra flere aktiviteter for at skabe den fornødne fokus på produktudvikling og – optimering samt på udvalgte kunder.

- Det ligger ikke fast endnu, men vi vil primært koncentrere os om det stationære marked, det vil sige telekommunikation, samtidig vil vi specifikt gå ind og udvælge de projekter, der skal arbejdes med, fortæller administrationschef Joseph Kristensen hos Serenergy og tilføjer:

- Der vil også være nogen udvalgte kunder, vi arbejder sammen. I stedet for at satse bredt og i mange forskellige lande, snævrer vi ind. Det er dog for tidligt at sige noget om hvem og hvor.

Fyrer 40
Med de strategiske ændringer vil der også ske ændringer i staben

Det betyder, at Serenergy må sige farvel til 40 ud af de 88 medarbejdere, der er på hovedkontoret i Aalborg.

- Der er ikke sat navn på de 40 endnu. Det er en ret streng og lang proces, og vi kan ikke sige noget før forhandlingerne er slut, siger Joseph Kristensen.

Han fortæller dog, at det er i alle afdelinger fra produktion, over udvikling til administration, der skal spares.

Samtidig med afskedigelserne i Aalborg skal Serenergy også i gang med at evaluere på flere af sine filialer rundt omkring i verden.

Serenergy har for nyligt etableret en filial i Norge, og hvorvidt den vil bestå, kan Joseph Kristensen heller ikke sige noget om.

Ny ledelse
Ændringerne har været undervejs et stykke tid. Siden årsskiftet har Nikolaus Benz arbejdet som strategisk konsulent for Fischer Group, ejeren af SerEnergy, og har været med til at skabe rammerne omkring de organisationsmæssige ændringer virksomheden står overfor.

Den 5. april indtrådte han som formand for Serenergys bestyrelse, hvor han tog over efter Ejler Holm.

Ændringerne betyder også, at stifterne og direktørerne Anders Korsgaard og Mads Bang efter eget valg og af personlige årsager har valgt at opsige deres stillinger.

- De har allerede forladt virksomheden, fortæller Jospeh Kristensen.

Roland Fischer, bestyrelsesmedlem og repræsentant for ejerfamilien, indtræder som interim CEO og skal sammen med den øvrige ledelse og bestyrelse lede SerEnergy i fremtiden.

Om Serenergy & Fisher Group

Tyske Fischer Group har været medejer af SerEnergy siden 2011, og har siden 2015 haft fuldt ejerskab.

SerEnergy har hovedkontor i Aalborg, hvor både produktion og produktudvikling er samlet.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.082