23948sdkhjf

Forsinkelse giver Rovsing indtjeningsplus

Besparelser og andre nedskæringer sikrer fremgang for producenten af testsystemer til satellitter i en periode, hvor kunderne køber mindre

Som ventet. Det er mærkatet, som Rovsings ledelse hæfter på udviklingen i tredje kvartal 2017/18. I hvert fald når det kommer til omsætning. På 8,3 millioner kroner var det en million mindre end samme periode i det det forrige regnskabsår. 

Faldet tilskriver den Skovlunde-baserede producent af testsystemer til satellitter hovedsageligt lavere aktivitet i projekter, som det europæiske rumagentur ESA står bag. 

Omsætning fra forsinkede projekter kombineret med selskabets nye strategi med omfattende omkostningsreduktioner, tilpasning af organisationen og en aftale om lavere husleje, betød omvendt, at Rovsing kunne set sit EBITDA forbedret i kvartalet. 0,3 millioner kroner var det på mod -0,1 millioner kroner i tredje kvartal 2016/17. 

Som led i et turnaround, bestyrelsesformand Michael Hove står for, sikrede selskabet sig i foråret en ny kreditfacilitet, der skal sikre fleksibel finansiering for virksomheden.

Rovsings ledelse holder fast i forventningen om en omsætning mellem 26 og 28 millioner kroner samt et driftsresultat mellem negative to og fire millioner i deres forskudte regnskabsår 2017/2018.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078