23948sdkhjf

Massehyring til dansk satellitfabrik

Gomspace i Aalborg vil bygge en satellit om dagen. Vil hyre 50 nye medarbejdere - i én omgang.

GomSpace har brug for op til 50 nye produktionsmedarbejdere i én ansættelsesrunde. 

Firmaet i Aalborg står over for et af de største udviklingshop siden børsnoteringen i 2016. Væksten er ikke til at tage fejl af. Ordrebogen lyder på godt 735 millioner svenske kroner og rækker dermed op til fire år ud i fremtiden. 

Frem til i dag er mange af ressourcerne brugt på at udvikle teknologien bag virksomhedens produkter. Nu vil man så virkeliggøre planen om at gå fra en prototypebaseret produktion til en egentilig industriel serieproduktion af nanosatellitter. Visionen er at bygge én satellit hver dag.

Satellitterne i serieproduktionen
Satellitterne, som de nye medarbejdere skal være med til at producere, er af typen 6U og måler 20x30x10 cm og har en vægt på cirka otte kilo.

Satellitterne kan enten sendes op alene eller i kredsløb sammen, hvor de fx kan sikre satellitdækning over hele jordkloden til en brøkdel af de traditionelle omkostninger. Samtidig kan satellitterne tracke fly og skibe og bære radiokommunikation mellem to geografiske lokationer, hvilket i dag er meget dyrt med traditionelle satellitter. 

Har organisationen på plads
For at løfte den opgave har GomSpace brug for mange nye hænder i produktionen.

Virksomheden har således afsat de næste to-tre måneder til en rekrutteringsopgave, hvoraf langt de fleste skal ansættes i Gomspace Manufacturing. På dette område har firmaet opbygget en organisation opdelt i Produktion, Produktionsteknisk Afdeling, Indkøb og Planlægning, hvor der i dag er omkring 40 ansatte.

Nu vil firmaet finkæmme markedet for produktions- og montageteknikere med erfaring fra elektronikproduktion, montage og test af satellitter, finmekanisk montage, udvikling af testudstyr og indkøb. Dertil kommer en række produktionsplanlæggere og medarbejdere med erfaring fra vedligehold af systemer til industriel produktion. 

Holder produktionen i Aalborg
Serieproduktion rimer mange steder på outsourcing til lavtlønslande, men ikke hos Gomspace. Firmaets ultra komplekse produkter betyder, at virksomheden har fastholdt produktionen i Aalborg. Det er ganske enkelt er for dyrt, hvis blot en lille del af en satellit er fejlbehæftet, når først den er opsendt i rummet.

- De nye medarbejdere kommer til at arbejde i en klassisk industriel produktion, hvor de skal være med til at øge vores produktionskapacitet. De bliver en meget vigtig del af virksomheden, og alle kommer til at arbejde tæt sammen med vores Manufacturing- og R&D-afdeling. Det skyldes, at vi kører alt fra projektledelse til systemudvikling og produktion i ét samlet flow. Vi mener derfor selv, at de mange åbne stillinger hører til blandt landets mest interessante produktionsjobs, og derfor håber vi også, at vi vil være i stand til at finde de bedste folk i markedet, lyder det fra Niels Buus, administrerende i Gomspace, og HR Manager Tina Donslund, i en pressemeddelelse.

De vil sammen med produktionsdirektør Peter Høy står for de mange nye ansættelser.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094