23948sdkhjf

Robotverdenens Nobel-pris til UR-medstifter

Esben Østergaard, medstifter og CTO i Universal Robots er blevet hædret med en af robotindustriens mest prestigefyldte priser

American Robotic Industries Association (RIA) kårer Esben Østergaard som modtager af årets Engelberger Robotics Award.

- Jeg er dybt beæret over at vinde prisen opkaldt efter Joseph Engelberger, der revolutionerede industriel fremstilling med robotteknologi, siger Esben Østergaard.

Esben Østergaard står i spidsen for udviklingen af Universal Robots’ samarbejdende robotarme, der betegnes som en af de mest betydningsfulde teknologiske gennembrud indenfor robotteknologi i årtier.

Universal Robots har nu en plads som markedsleder på markedet af samarbejdende robotter, kaldt cobots, med en nuværende andel på 58 procent af alle cobots solgt på verdensplan.

Giver robotter adgang til alle sektorer
Præsident for RIA, Jeff Burnstein, kalder Universal Robots stifter en visionær person, der har defineret en ny robotkategori.
 

- Hans arbejde indenfor samarbejdsrobotapplikationer har gjort det muligt for robotter at komme ind i tidligere utænkelige sektorer i stort set alle industrier. Esben Østergaards fokus på robotter, der arbejder side om side med mennesker og er nemme at anvende, har skabt stor interesse hos små og mellemstore virksomheder, der ellers aldrig har overvejet at anvende robotter.

Engelberger Awards-middagen og ceremonien afholdes onsdag d. 20. juni, 2018 i Hofbräuhaus i München som en del af robotmessen Automatica 2018 og International Symposium on Robotics.

Om Engelberger Robotics Award
Prisen er opkaldt efter Joseph F. Engelberger, kendt verden rundt som “robotteknologiens far.” Engelberger var grundlægger og præsident af Unimation, Inc., verdens første industrirobotproducent.

Siden 1977 er Engelberger Robotics Awards givet til enkeltpersoner, der har udmærket sig indenfor teknologiudvikling, applikation, uddannelse og ledelse indenfor robotindustrien i hele verden.

 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078