23948sdkhjf

Teknologi-tunnel til Bornholm

Folkemødet byder i år på indspark med fremtidens teknologi. Noget har allerede været i brug på Aalborg Karneval

Tech-tunnel kaldes kombinationen af kameraer og kunstig intelligens, Aalborg Universitet tager med 2018-udgaven af Folkemødet på Bornholm midt i juni. Det oplyser universitetet på sin hjemmeside. 

Kombinationen af teknologi skal fortolke og reagere på det, kameraerne ser. På Folkemødet bruges teknologien til at holde styr på fodgængertrafikken, men potentialet for billedgenkendelse er enormt. 

- Vi har tidligere brugt billedgenkendelse til at lave optællinger af deltagere ved Aalborg Karneval, ligesom den også bruges på Aalborg Havn, hvor termiske kameraer alarmerer beredskabet, hvis en person falder i vandet. Der er dog masser af andre anvendelsesmuligheder – fx kan billedanalysen se, om landbrugsdyr er syge, holde øje med dyrebestande i naturen og forbedre trafikflowet i lyskryds, forklarer ph.d.-studerende Morten Bornø Jensen, der står bag Tech-tunnelen. 

Tech-tunnelen er en del af det fælles Engineer the Future-telt, som er et samarbejde mellem Ingeniørforeningen IDA, DTU, Syddansk Universitet, Aarhus Universitet og Aalborg Universitet.

Folkemødet på Bornholm finder sted torsdag den 14. juni til og med søndag den 17.juni.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094