23948sdkhjf

Robotfusion født på Fyn

Investorer skyder mere end 100 millioner i international robotfusion, der får base i Odense. Forventer milliardomsætning om få år

On Robot i Odense går sammen med de to - nu tidligere - konkurrenter Opto Force fra Ungarn og Perception Robotics fra USA.  Navnet på den danskejede, ambitiøse satsning bliver OnRobot og hovedsædet ligger fortsat i Odense. Det skriver Vækstfonden i en pressemeddelelse. 

Med en kapitalindsprøjtning på over 100 millioner kroner er målet at skabe en frontløber inden for det hurtigt voksende globale marked for robotudstyr. Mere konkret skal selskabet udvikle og producere end-of-arm tools, såsom griberedskaber og sensorer, med fokus på samarbejdende applikationer. 

- I første omgang samler vi tre af verdens førende virksomheder inden for robotgribere og -sensorer. Målet er at skabe en verdensledende koncern inden for udvikling og produktion af avanceret robotudstyr. Gennem yderligere opkøb og internationale netværkssamarbejder forventer vi henover en kortere årrække at kunne skabe en omsætning på salg af robotgribere, sensorer og andet udstyr for mere end 1 milliard kroner, siger Enrico Krog Iversen. 

Sender UR-penge tilbage i omløb
Han er sammen med
Vækstfonden blandt investorerne. Sammen var de to også med til at skabe succesrige Universal Robots, som i 2015 blev købt af amerikanske Teradyne for mere end to milliarder kroner. Ved den lejlighed tjente både Enrico Krogh Iversen og Vækstfonden millioner.

- Det nye OnRobot er eksponent for en megatrend på automatiseringsområdet i disse år. Samarbejdende robotteknologi er blevet tilgængelig for små og mellemstore virksomheder og adresserer dermed en væsentligt større volumen end den klassiske industrielle anvendelse for robotter, siger Enrico Krog Iversen og fortsætter:

De brugervenlige cobots er nu et gængs værktøj på mange arbejdspladser, og markedet er sultent efter intuitivt cobot-tilbehør som gribere, sensorer og lignende som supplement til de kendte industrirobotter.

Glæde hos stifteren
Internt i On Robot ser medarbejderne også helt nye muligheder for at innovere og bevare frontløberpositionen rent teknologisk. 

- Tilførslen af nye gribeteknologier og sensorer åbner døre til helt nye kombinationer og udvikling af nye funktionaliteter, som vil skabe stor værdi i de samlede løsninger,” siger Bilge Jacob Christiansen, medstifter af og i dag Chief Design Officer i On Robot.

Med de sammenlagt selsabet har det nye OnRobot salgskontorer fordelt over det meste af verden. Hovedkontoret vil ligge i Odense. Selskaberne beskæftiger i dag samlet cirka 80 medarbejdere, og det forventes, at der i den kommende tid vil blive ansat væsentligt flere.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094